Lašišų ir kininių kopūstų vėrinukai
4 porcijos
Vėrinukams reikės:
400 g lašišų filė be odos
12 jaunų kininių kopūstų (pak-choi)
purškiamo aliejaus
1 šaukšto skrudintų sezamų
druskos pagal skonį
Marinatui reikės:
120 ml sojų padažo
120 ml mirino (arba baltojo vyno)
50 g rudojo cukraus
65 ml ryžių acto
Gaminame
Lašišų filė nuplaukite, nusausinkite ir supjaustykite maždaug
3 x 3 cm dydžio ar kiek didesniais kubeliais.
Marinatas. Į dubenį supilkite sojų padažą, miriną ir actą. Šiame mišinyje maišydami ištirpinkite cukrų, tada sumeskite į jį lašišų gabaliukus. Dubenį įdėkite į šaldytuvą ir palaikykite 2 ar 3 val.
Vėrinukai. Kininius kopūstus nuplaukite, nusausinkite ir suverkite pramaišiui su lašišų gabaliukais. Kiekvieną vėrinuką verkite ant dviejų iešmų, kad būtų patogu vartyti. Apipurkškite aliejumi, pabarstykite druska ir kepkite ant grotelių, virš žarijų, kol žuvis iškeps. Iškeptus vėrinukus pabarstykite skrudintais sezamais.
Ant grotelių kepti avokadai
4 porcijos
Reikės:
4 didelių sunokusių avokadų (nuplautų)
2 ar 3 šaukštų citrinų sulčių
purškiamo aliejaus
4 šaukštų ožkų pieno sūrio
saujelės čiobrelių šakelių
druskos, maltų juodųjų pipirų pagal skonį
Gaminame
Avokadus perpjaukite pusiau, žievę ir kauliukus pašalinkite, minkštimą pašlakstykite citrinų sultimis, apipurkškite aliejumi ir kepkite ant įkaitintų grotelių, kol atsiras tamsūs dryžiai – nuo grotelių. Kiekvieną apkeptą avokadų puselę pagardinkite šaukštu ožkų pieno sūrio, čiobreliais, druska ir pipirais.
Daržovių ir sūrio vėrinukai
3 porcijos
Reikės:
6 mažų naujo derliaus bulvyčių (nuplautų)
1 pailgos saldžiosios Romano paprikos (nuplautos)
200 g halumio
3 šaukštų alyvuogių aliejaus
druskos, maltų juodųjų pipirų pagal skonį
saujos žalumynų – žirnelių daigų, gražgarsčių, sultenių (nuplautų, nusausintų)
Gaminame
Bulvytes perpjaukite pusiau ir sudėkite į dubenį. Papriką perpjaukite pusiau, pašalinkite sėklas ir supjaustykite nedideliais gabaliukais. Sūrį taip pat pasmulkinkite. Vėrinukai keps tolygiau, kai visi ingredientai bus supjaustyti panašaus dydžio gabaliukais. Dubenyje visus komponentus užpilkite aliejumi, pagardinkite druska, pipirais, išmaišykite ir suverkite ant trijų iešmų.
Kepkite virš žarijų vis pasukiodami iešmus, kol bulvytės bus minkštos ir apskrudusios. Kai iškeps, ragaukite su žalumynais.
Vištienos vėrinukai su daržovėmis
4 porcijos
Marinatui reikės:
3 ar 4 šaukštų aliejaus (kepti)
2 šaukštų balzaminio baltojo vyno acto
1 ar 2 česnako skiltelių (nuluptų, sutrintų)
Vėrinukams reikės:
vištų krūtinėlių filė – 4 (nuplautų, nusausintų)
200–300 g ridikėlių (nuplautų)
1 pailgos saldžiosios Romano paprikos (nuplautos)
druskos pagal skonį
saujos žalumynų – žirnelių daigų, gražgarsčių, sultenių (nuplautų, nusausintų)
Marinatas. Dubenyje sumaišykite aliejų, balzaminį actą ir česnaką.
Krūtinėles supjaustykite 3 x 3 cm dydžio kubeliais, sumeskite į marinatą, pamaišykite ir įdėkite į šaldytuvą 1–3 val.
Papriką perpjaukite, pašalinkite sėklas ir supjaustykite nedideliais gabaliukais.
Mėsą suverkite ant iešmų (nepalikdami tarpų) pramaišiui su paprikos gabaliukais bei ridikėliais, pabarstykite druska ir kepkite virš žarijų. Kai iškeps, ragaukite su žalumynais ir likusiais ridikėliais.
Vištienos vėrinukai su citrinų griežinėliais
4 porcijos
Marinatui reikės:
3 ar 4 šaukštų aliejaus (kepti)
2 citrinų sulčių
1/4–1/2 šaukštelio aitriosios paprikos
2 ar 3 česnako skiltelių (nuluptų, sutrintų)
Vėrinukams reikės:
vištų krūtinėlių filė – 4 (nuplautų, nusausintų)
1 ar 2 citrinų (nuplautų)
druskos pagal skonį
Gaminame
Marinatas. Dubenyje sumaišykite aliejų, citrinų sultis, aitriąją papriką ir česnaką. Krūtinėles supjaustykite 3 x 3 cm dydžio kubeliais, sumeskite į marinatą, pamaišykite ir įdėkite į šaldytuvą marinuotis 1–3 val.
Citriną perliekite verdančiu vandeniu ir supjaustykite plonais griežinėliais. Mėsą suverkite ant iešmų (nepalikdami tarpų) pramaišiui su pusiau perlenktais citrinų griežinėliais, pabarstykite druska ir kepkite virš žarijų. Iškeptus vėrinukus ragaukite su žalumynais ar išvirtais ryžiais.