Reikia:
8 vidutinio dydžio čili pipirų;
4 skiltelių česnako;
360 ml vandens;
120 ml balto vyno acto;
200 g cukraus;
1 a.š. druskos;
2 v.š. sojos padažo;
2 v.š. kukurūzų krakmolo;
2 v.š. vandens.
Gaminame
* Į virtuvinį smulkintuvą (blenderį) sudėkite pasmulkintus čili pipirus be kotelių, supjaustytas česnako skilteles ir viską sumalkite.
* Į puodą dėkite čili pipirų masę, supilkite vandenį, baltą vyno actą, cukrų, druską, sojos padažą. Užvirkite ir ant silpnos ugnies virkite apie 20 min.
* Krakmolą sumaišykite su vandeniu ir supilkite į puodą. Išmaišykite ir palaukite kol užvirs, tuomet išjunkite.
* Supilstykite padažą į sterilius stiklainiukus.Iš nurodyto kiekio išeina 700 ml padažo.
Skanaus!
Patarimas: išvirtą padažą galite pertrinti per kiaurasamtį, kad neliktų paprikos gabalėlių ir sėklų. Galite prie malant iš karto išimti iš paprikos sėklas - jūsų teisė rinktis. Aštrumą taip pat reguliuoti galite pagal save, nes paprika paprikai savo aštrumu kas kartą skiriasi.