Reikės:
650-700 g vištienos krūtinėlės;
1 didelio svogūno;
4 česnako skiltelių;
140 g konservuotų kukurūzų;
250 g konservuotų baltųjų pupelių (skardinės, keičiau raudonąsias);
500 ml vištienos sultinio;
šv. petražolių;
1 v.š. smulkintų krapų;
žiupsnelio smulkintos aitriosios paprikos;
druskos, juodųjų pipirų;
0,5 stiklinės grietinėlės arba grietinės;
1 v.š. krakmolo;
gabalėlio sviesto ir alyvuogių aliejaus kepimui.
Gaminame
1. Vištienos filė supjaustykite kubeliais, įtrinkite druska ir juodaisiais pipirais. Keptuvėje įkaitinkite sviestą ir alyvuogių aliejų ir apkepkite vištieną. Iškeptus gabalėlius sudėkite ant popierinio rankšluoščio.
2. Smulkiai supjaustykite svogūną ir kepkite sviesto ir alyvuogių aliejaus mišinyje ant silpnos ugnies apie 20min., kol svogūnai gražiai apskrus. Tuomet sudėkite česnaką, aitriąją papriką, nusausintas pupules, kukurūzus, petražoles ir krapus. Kepkite apie 5-7min.
3. Sudėkite vištieną ir supilkite vištienos sultinį. Troškinkite ant silpnos ugnies apie 20min. arba kol didžioji dalis sultinio beveik išgaruos.
4. Tada supilkite grietinėlę ar grietinę sumaišytą su krakmolu ir pakaitinkite kelias minutes. Patiekite su ryžiais.
Skanaus!