Labai įdomi uogienė! Pirmą kartą gyvenime viriau uogienę iš cukinijų. Net nebuvau apie tokią girdėjusi. Rezultatas - malonus. Uogienė - tikrai saldi, skonis - panašus į abrikosus ar ananasus. Dar viena keistenybė!
Patarimai, pastebėjimai. Naudojau žalią cukiniją. Cukiniją nulupau ir išėmiau sėklas, nors to recepte nebuvo prašoma.
Sudėtingumas. Vidutinio sudėtingumo.
Mano recepto ir skonio vertinimas. 4/5. Labai skanu, kartosiu.
Ingredientai
1 kg cukinijos, nuluptos ir pjaustytos kubeliais
4 maži apelsinai, nulupti ir supjaustyti kubeliais
1 apelsino žievelės, tarkuotos
500 g cukraus
1 citrinos sulčių
1 citrinos žievelės, tarkuotos
Gaminimo eiga
* Cukinijas ir apelsinus užpilkite cukrumi ir palikite per naktį šaltai.
* Į puodą sudėkite cukinijas-apelsinus su cukrumi ir citrinos sultis. Užvirkite.
* Nukelkite nuo ugnies ir 2-4 valandas leiskite pastovėti.
* Po to dar pavirkite, kol sutirštės (apie valandą).
* Pabaigoje įmaišykite apelsinų ir citrinų žieveles.