Aguoninis pyragas – lyg iš močiutės virtuvės

Ar jaučiate, kad išdykėliai saulės spinduliai ir gaivus vėjelis kartais mus nukelia taip toli, kad mintimis jaučiamės lyg sugrįžusios į močiutės kaimą?

Terasoje pradėjusi dieną, šiandien netikėtai nuklydau į vaikystės prisiminimus. Šilta stiklinė pieno ir nuostabaus skonio aguoninis pyragas – kažkodėl lyg ryškiausias paveikslas stovėjo prieš akis. Kaip šiandien prisimenu tą kvapą: nosį kutenantis saldumas, persipinantis su aguonų aromatu. Pajutusi, kad beveik bėga seilės, nusprendžiau tučtuojau šį skanėstą pati iškepti savo šeimynai.

Nors močiutės pyragas visada būdavo tiesiog nepaprasto skonio, tačiau, net nebandydama savęs apgaudinėti, žinojau, kiek sviesto ir kitų riebių ingredientų jame būta.

Gyvendami kaime žmonės kasdien sudegindavo daug daugiau kalorijų nei mes šiandien, apsupti naujausių technologijų ir patogumų, tad ir maitintis galėjo kitaip. Per kelias minutes sugalvojom, kokiu būdu riebuolis pavirs į sveikuolį.

Patikėkite, toks pyragas neliks pamirštas nei jūsų, nei jūsų vaikų.

REIKĖS:

stiklinės kvietinių miltų;
stiklinė pilno grūdo kvietinių miltų;
pusės stiklinės nerafinuoto cukraus;
pusės stiklinės aguonų;
1 a. š. kepimo miltelių;
pusės stiklinės aliejaus;
pusės puodelio augalinio pieno (tinka ir įprastas).

GAMINIMAS:

* Visus ingredientus sumaišyk tarpusavyje ir kepk iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 40 min.

* Saldūs lyg aguoninis pyragas linkėjimai,

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis