Išvaizdai keliami reikalavimai irgi minimalūs. Krašteliai gali būti vietomis tamsesni, nevienodai parudavę, įdaras gali būti vietomis išbėgęs. Pyragas nuo to jokiu būdu nebus išbrokytas. Nes jis būtent toks ir turi būti, apibėgęs ir netobulas.
Tešla:
350 g miltų
1 šaukštas cukraus
½ šaukštelio druskos
225 g šalto sviesto, supjaustyto kubeliais
100 – 120 ml ledinio vandens
1 šaukštas pieno + 1 šaukštas cukraus, pabarstymui
* Virtuviniame kombaine sumaišyti miltus, cukrų ir druską. Suberti sviestą ir sukti, kol masė taps panaši į rupius trupinius. Po vieną šaukštą pilti vandenį ir vis trumpai pasukti, kol pradės formuotis tešla.
* Mišinį išversti ant sauso paviršiaus, iškloto maistine plėvele. Padalinti į dvi lygias dalis; kiekvieną dalį suspausti į skritulį, įsukti į maistinę plėvelę ir dėti į šaldytuvą mažiausiai vienai valandai arba laikyti pernakt.
* Apvalią 23cm skersmens pyrago formą patepti sviestu.
* Iš šaldytuvo ištraukti vieną tešlos skritulį; jį iškočioti tarp dviejų plėvelės arba sviestinio popieriaus lakštų į 3–4 mm storio skritulį. Tešlos skirtulį netempiant įtiesti į paruoštą formą. Formą dėti į šaldiklį.
* Iškočioti antrą tešlos skritulį, jį supjaustyti 1,5–2 cm pločio juostelėmis. Juosteles kloti ant sviestiniu popieriumi ištiestos skardos. Skardą su juostelėmis dėti įšaldiklį.
Įdaras:
2 stiklinės susmulkintų rabarbarų lapkočių
2 stiklinės braškių, supjaustytų ketvirčiais
2 stiklinės aviečių, šviežių arba šaldytų
1½ stiklinės cukraus
3 šaukštai tapijokos krakmolo arba kukurūzų krakmolo
1 šaukštas miltų
1 citrinos žievelė, tarkuota
½ citrinos sultys
½ šaukštelio cinamono
¼ šaukštelio muskato riešuto
¼ šaukštelio druskos
1 šaukštelis vanilės esencijos
1 šaukštas pieno + 1 šaukštas cukraus, užbaigimui
* Orkaitę įkaitinti iki 220oC.
* Dideliame dubenyje sumaišyti rabarbarų gabalėlius, braškes, avietes, cukrų, krakmolą, miltus, citrinų žievelę, citrinų sultis, cinamoną, muskatą ir vanilę.
* Iš šaldiklio išimti pyrago formą su iškočiotu tešlos padu. Ant pado supilti įdarą.
* Iš šaldiklio išimti skardą su tešlos juostelėmis. Juosteles išdėlioti ant įdaro, jas supinant į retą tinklelį. Nupjaustyti per kraštus išlindusius tešlos galus. Pyrago viršų patepti pienu ir pabarstyti cukrumi.
* Pašauti įįkaitintą orkaitę. Kepti 20 minučių 220oC. Orkaitės temperatūrą sumažinti iki 190oC ir dar kepti 40-45 minutes, kol pyrago viršus paruduos, o įdaras pradės burbuliuoti.
* Pyragą traukti iš orkaitės, dėti ant grotelių, kad atvėstų. Tiekti šiltą arba kambario temperatūros, su plakta grietinėle arba vaniliniais ledais.