120 g išgliaudytų kepintų ir sūdytų pistacijų
130 g cukraus
450 g 35 % grietinėlės
240 ml pieno (ne mažiau 3,5 % riebumo)
1 a.š. vanilinio cukraus
0,5 a.š. migdolų esencijos
6 dideli tryniai
Gaminame
* 90 g pistacijų sumalame blenderiu iki mažų gabaliukų (nemalkite iki miltelių konsistencijos).
* Į puodą pilame pusę grietinėlės, pieną, cukrų, ir viską pakaitiname, kol ištirps cukrus. Suberiame smulkintas pistacijas, uždengiame puodą ir paliekame 30 min. pastovėti. Tuomet perkošiame šį mišinį per sietelį stipriai trindami tirščius šaukštu, kad persikoštų kuo daugiau skysčio.
* Atskirame inde šluotele išplakame trynius. Į juos plona srovele maišydami supilame šiltą pieno mišinį. Pilame viską atgal į puodą, ir ant nedidelės ugnies nuolat maišydami (braukdami šaukštu per dugną) kaitiname, kol masė sutirštės maždaug iki kisieliaus konsistencijos (apie 12-15 min.). Labai svarbu, kad ugnis nebūtų per karšta, nes suvirs kiaušiniai. Galiausiai supilame migdolų esenciją ir vanilinį cukrų.
* Į dubenį, kuriame šaldysime ledus, supilame likusią grietinėlę. Į ją perkošiame pieno-kiaušinių mišinį.. Indą atvėsiname ir dedame į šaldymo kamerą. Kas 30 min. 3-4 kartus išplakame viską mikseriu. Paskutinį kartą išplakę įdedame likusių nemaltų pistacijų (jei norite, galite sudėti ir sietelyje likusias maltas pistacijas), perpilame į indą, kuriame laikysime ledus, ir paliekame stingti per naktį. Skanaus.
P.S. Kol viską gaminau, net neįsivaizdavau galutinio rezultato sūrių pistacijų ir saldumo derinio. Bet sustingę ledai pasirodė esą tikrai fantastiški... Derinys puikus! Skonio negaliu žodžiais apibūdinti - šių ledų reikia tiesiog paragauti.