22-24 cm. apvaliai formai nuimamais kraštais
600 g meduolių
600 g grietinės 30-40%
2 v.š. citrinos sulčių
2 v.š. cukraus pudros (nebūtina)
4 bananai
1 v.š. želatinos (be kaupo)
40 m šalto vandens
Gaminame
* Želatiną užpilame vandeniu ir paliekame išbrinkti.
* Meduolius sutrupiname (aš šiek tiek pamaliau blenderiu - pažiūrėkite, kokie trupiniai nuotraukoje).
* Grietinę, citrinos sultis ir cukraus pudrą išplakame mikseriu, tuomet supilame ištirpintą ir atvėsintą (!!!) želatiną ir nedideliu greičiu mikseriu vėl išplakame iki vientisos masės. Bananus supjaustome riekelėmis.
* Kepimo formos dugną nuimamais kraštais išklojame kepimo popieriumi. Beriame trupinių, užtepame kremo, išdėliojame dalį bananų, vėl beriame trupinių ir t.t. Viršutinis sluoksnis turi būti iš trupinių, bet pasilikite jų mažiau, nei viduriniams sluoksniams. Viskas, tortukas paruoštas. Statome į šaldytuvą sustingti. Skanaus!
P.S. Keli pastebėjimai. Į grietinę cukraus pudros galima neberti - užtenka saldumo nuo bananų ir meduolių. Mėgstantiems daug kremo tortuose, grietinės galima imti ir 800 g.