Sudėtingumas. Lengvai paruošiama.
Mano recepto ir skonio vertinimas. 5/5. Tobula, būtinai kartosiu. Esu dariusi tokį tiramisu, tik be uogų.
Ingredientai
22 x 28 cm stačiakampiai formai
250 g maskarponės sūrio
300 ml grietinėlės (bent 36 proc.)
50 g cukraus
1 šaukštelio vanilės ekstrakto
250 g (1 pakelis + keli sausainiai) Damų pirštelių
1 puodelis apelsinų sulčių
400 g šviežių braškių
200 g šviežių mėlynių arba šilauogių
200 g šviežių aviečių
pabarstymui – cukraus pudros
Gaminimo eiga
* Maskarponę, cukrų ir vanilę sumaišykite.
* Grietinėlę išplakite atskirame dubenyje. Palengva įmaišykite į maskarponę.
* Sausainius merkite į apelsinų sultis. Į indą dėkite pirmąjį sausainių sluoksnį, paskleiskite pusę kremo, apibarstykite uogomis.
* Dėkite dar vieną sluoksnį pamirkytų sausainių, tepkite likusį kremą, sudėkite uogas.
* Tiramisu palaikykite šaldytuve bent 2 valandas.
* Prieš tiekiant pabarstykite cukraus pudra.