REIKĖS:
šviežios antienos;
Provanso žolelių;
druskos;
3 v. š. aliejaus;
2 morkų;
1 brokolio;
½ svogūno;
1 raudonosios paprikos;
3 v. š. ghee sviesto;
ryžių.
GAMINIMAS:
* Mėsą supjaustome nedideliais gabaliukais, pašlakstome aliejumi, pabarstome žolelėmis, druska ir paliekame kelioms valandoms pasimarinuoti.
* Antieną dedame į įkaitintą keptuvę su 1 v. š. ghee sviesto ir ant kaitrios ugnies pakepiname.
* Kaitrą sumažiname, dedame dar 2 v. š. ghee sviesto, beriame nedieliais kubeliais supjaustytą svogūną, sutarkuotas morkas ir juostelėmis supjaustytą papriką. Uždengiame dangtį ir leidžiame bent 10 minučių pasitroškinti.
* Į keptuvę beriame žiedais susmulkintintą brokolį ir dar kelias minutes viską patroškiname. Jei reikia – įpilame šiek tiek vandens. Troškinį pagardiname druska ir pipirais.
* Garnyrui skirtus ryžius išverdame pagal instrukciją.
* Į lėkštę pilame ryžius, o viduryje jų dedame troškinį. Prie šio patiekalo idealiai tinka ir šviežių daržovių salotos.