Greitai pagaminami, maistingi ir sveiki pietūs

Ne visada turime daug laiko sukiotis prie viryklės. Tokiomis dienomis stengiuosi, kad nei mano pačios, nei šeimos mityba nenukentėtų ir visgi pietums valgytume sveiką bei maistingą maistą. Šiandien dalinuosi tokiu greitu receptuku, kuris mane dažnai išgelbėja. Tikiu, jis pravers ir jums.

REIKĖS:

šviežios antienos;
Provanso žolelių;
druskos;
3 v. š. aliejaus;
2 morkų;
1 brokolio;
½ svogūno;
1 raudonosios paprikos;
3 v. š. ghee sviesto;
ryžių.

GAMINIMAS:

* Mėsą supjaustome nedideliais gabaliukais, pašlakstome aliejumi, pabarstome žolelėmis, druska ir paliekame kelioms valandoms pasimarinuoti.

* Antieną dedame į įkaitintą keptuvę su 1 v. š. ghee sviesto ir ant kaitrios ugnies pakepiname.

* Kaitrą sumažiname, dedame dar 2 v. š. ghee sviesto, beriame nedieliais kubeliais supjaustytą svogūną, sutarkuotas morkas ir juostelėmis supjaustytą papriką. Uždengiame dangtį ir leidžiame bent 10 minučių pasitroškinti.

* Į keptuvę beriame žiedais susmulkintintą brokolį ir dar kelias minutes viską patroškiname. Jei reikia – įpilame šiek tiek vandens. Troškinį pagardiname druska ir pipirais.

Asmeninio albumo nuotr.

* Garnyrui skirtus ryžius išverdame pagal instrukciją.

* Į lėkštę pilame ryžius, o viduryje jų dedame troškinį. Prie šio patiekalo idealiai tinka ir šviežių daržovių salotos.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis