Patarimai, pastebėjimai. Salotas reiktų kelias valandas palaikyti šaldytuve. Jei turite tam laiko ir noro, tuomet darykite taip: į dubenį pilkite šaukštą užpilo, dėkite krevetes, agurkus, salotas ant viršaus, dubenį uždenkite, pastatykite į šaldytuvą. Prieš tiekiant supilkite likusį padažą ir gerai išmaišykite.
Aš šaldytuve nelaikiau, valgėm iš karto tik sumaišius.
Krevečių ir agurkų salotos su aštriu jogurto užpilu
Ingredientai
Salotoms
400 g krevečių, virtų ir nuluptų
1 didelis agurkas
2 mažos romaninės salotos arba 'Iceberg' salotų
Užpilui
1 - 1 1/2 šaukšto žuvies padažo
2 šaukštai saldaus čili padažo
1 laimo sultys
1 laimo tarkuotos žievelės
1 šaukštelis cukraus
4 šaukštai natūralaus jogurto
Gaminimo eiga
* Pirmą pasigaminkite užpilą. Viską gerai sumaišykite. Jei trūksta žuvies padažo, įpilkite daugiau pagal savo skonį.
* Į dubenį dėkite krevetes, agurką, salotas, užpilkite padažo ir išmaišykite.