Krevečių ir agurkų salotos

Krevečių ir agurkų salotos su aštriu jogurto užpilu.

Kartais reikia ne tik laiko, bet ir maisto tik sau... Pasilepinti, pasimėgauti tuo, ką mėgsti. Ir nebūtinai tortais ar saldžiais pyragais. Visai ne. Kartais užtenka salotų. Paprastų, bet labai skanių.

Patarimai, pastebėjimai. Salotas reiktų kelias valandas palaikyti šaldytuve. Jei turite tam laiko ir noro, tuomet darykite taip: į dubenį pilkite šaukštą užpilo, dėkite krevetes, agurkus, salotas ant viršaus, dubenį uždenkite, pastatykite į šaldytuvą. Prieš tiekiant supilkite likusį padažą ir gerai išmaišykite.
Aš šaldytuve nelaikiau, valgėm iš karto tik sumaišius.

Ingredientai

Salotoms
400 g krevečių, virtų ir nuluptų
1 didelis agurkas
2 mažos romaninės salotos arba 'Iceberg' salotų

Užpilui
1 - 1 1/2 šaukšto žuvies padažo
2 šaukštai saldaus čili padažo
1 laimo sultys
1 laimo tarkuotos žievelės
1 šaukštelis cukraus
4 šaukštai natūralaus jogurto

Gaminimo eiga

* Pirmą pasigaminkite užpilą. Viską gerai sumaišykite. Jei trūksta žuvies padažo, įpilkite daugiau pagal savo skonį.

* Į dubenį dėkite krevetes, agurką, salotas, užpilkite padažo ir išmaišykite.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis