Reikės
agurkų
česnako
pipirų žirnelių
krapų
kalendros grūdelių
raudonosios paprikos (nebūtina)
lauro lapelių
Marinatui:
600 ml vandens
1,5 v.š. druskos
180 g cukraus
150 ml. actо 9 %
Gaminame
* Agurkus supjaustome griežinėliais arba pailgomis skiltelėmis. Į sterilius stiklainius įmetame lauro lapelį, krapo žiedyną, pipirų žirnelių, mažais gabaliukais pjaustytos paprikos, kalendros, česnako skiltelę. Sudedame agurkus.
* Į vandenį beriame cukrų, druską, užviriname. Supilame actą, kelias minutes paverdame. Užpilame marinatą ant agurkų. Palaikome 10 min. Nupilame atgal į puodą, vėl užviriname, užpilame ant agurkų ir sandariai užsukame. Stiklainius apverčiame ir šiltai užklojame, kol atvės. Skanaus!