Šio recepto autorė šiuos ledus apšlaksto alyvuogių aliejumi ir balzaminiu actu. Aš užbarsčiau cukrinių pabarstukų. Įmerkiau į tirpintą šokoladą. Užmečiau riešutų. Užkroviau raudoną vyšnią. Sukrėčiau į konditerinį maišelį ir išpausdžiau raitytais kūgeliais į ledams skirtus vafliukus. Jūs galite apšlakstyti, apibarstyti ir padekoruoti kaip tik Jums patinka. Nes ledai, kokie jie bebūtų, su mašinėle ar be, yra toks pusiau žaidimas.
Reikės:
1 ½ stiklinės (340 g) pieno
½ stiklinės (153 g) saldinto kondensuoto pieno
¼ stiklinės (56 g) cukraus
2 ½ šaukštelio želatino
Žiupsnelis druskos
1 ½ stiklinės (275 g) maskarponės sūrio
Gaminame
* Mažame dubenėlyje sumaišykite želatiną ir ½ stiklinės pieno. Palikite 5 min kol želatinas išbrinks.
* Vidutinio dydžio puode išmaišykite likusį pieną, kondensuotą pieną ir cukrų. Kaitinkite ant vidutinio stiprumo ugnies kol mišinys užkais ir pradės kilti garai, bet neužvirs.
* Sudėkite išbrinkusį želatiną ir plakite, kol visas želatinas pilnai ištirps. Nukelkite nuo ugnies. Sudėkite maskarponės sūrį ir gerai išplakite kol masė taps vientisa.
* Mišinį supilkite į žemą indą ir dėkite į šaldiklį 4-6 valandoms, kol sukietės.
* Traukite iš šaldiklio, sušalusią masę supjaustykite smulkiais kubeliais ir vėl dėkite į šaldiklį 6 valandoms arba pernakt.
* Sušalusius ledų masės kubelius dalimis dėkite į virtuvinį kombainą ir sukite, kol ledai taps vientisi. Paruoštą ledų masę sukrėskite į konditerinį maišelį su žvaigždutės antgaliu, išspauskite į ledams skirtus dubenėlius arba vafliukus. Tiekite tuojau pat.