Padas:
1 2/3 stiklinės* miltų
1 šaukštelis kukurūzų krakmolo
1 šaukštelis valgomosios sodos
¼ šaukštelio druskos
¼ šaukštelio cinamono
115 g sviesto, kambario temperatūros
½ stiklinės šviesaus rudojo cukraus
¼ stiklinės cukraus
1 kiaušinis
2 šaukšteliai vanilės esencijos
1 šaukštas medaus
*1 stiklinė = 236 ml
* Didokame dubenyje išsukti sviestą ir abiejų rūšių cukrų, kol masė taps vientisa. Sudėti kiaušinį, supilti vanilės esenciją, medų, ir gerai išmaišyti. Tiesiai į dubenį su sviesto mišiniu persijoti miltus, krakmolą, sodą ir druską. Atsargiai išmaišyti, kol nebeliks sausų miltų ruožų. Nepermaišyti,
* Apvalią 23 cm skersmens formą išsiimančiu dugnu (arba vieną 23 cm skersmens formą ir dvi-tris mažesnes formeles, jeigu norite plonesnio pyrago) išpurkšti aliejumi. Tešlą sukrėsti į paruoštas formas. Šaukštu arba aliejumi papurkštu sviestinio popieriauas lakštu tešlą suspausti į lygų sluoksnį. Uždengti plėvele ir dėti 1 valandai į šaldytuvą.
* Orkaitę įkaitinti iki 175oC. Formą pašauti į įkaitintą orkaitę. Kepti maždaug 15-20 minučių, kol pyrago viršus paruduos. Atvėsinti formoje. Atvėsusį pyrago padą atsargiai išimti iš formos, perkelti ant lėkštės arba padėklo. Paruošti kremą.
Kremas:
115 g grietinėlės sūrio, kambario temperatūros
25 g sviesto, kambario temperatūros
1 citrinos žievelė, smulkiai sutarkuota
½ citrinos sultys
Žiupsnelis druskos
1 stiklinė cukraus pudros
* Dubenyje išsukti grietinėlės sūrį, sviestą, trakuotą citrinos žievelę, citrinos sultis ir druską. Dalimis suberti cukraus pudrą ir sukti, kol kremas taps vientisas ir purus. Kremą užtepti ant atvėsusio pyrago pado. Dėti pusvalandžiui į šaldytuvą, kad sustingtų.
Uogos:
2 stiklinės braškių, supjaustytų griežinėliais
2 šaukštai abrikosų uogienės
* Uogas ir uogienę sudėti į dubenį, atsargiai išmaišyti, kad uogos pasidengtų uogiene. Tiekti su aukščiau aprašytu pyragu.