Tačiau ir ant mūsų šeimos stalo šis naminis produktas atsidūrė ne atsitiktinai. Na, turiu prisipažinti, kad viskas prasidėjo nuo to, kad su sese ne juokais susiginčijome: verta ar ne žmogui turėti savo ūkį, auginti daržoves ir t.t.
„Nesąmonė! Niekada prie savo namo neauginsiu kokių tai bulvių. Vilniuje nepamatysi nė vieno namo, greta kurio tokie daržai vešėtų“, – net susinervinusi gyvenimo tiesas aiškinau jaunėlei sesei, kuri sumanė, kad jos gyvenimo tikslas – gyventi užmiestyje, turėti kelių dešimčių arų sklypą ir jame auginti daržoves, vaiskrūmius, triušius ir vištas.
„Bet tu pagalvok… Kas gali būti vertingiau už savo rankomis užaugintą pomidoriuką. Triušiena, kurios kokybe esi visiškai garantuota. Ir kam pirkti kokias beskones maksimines bulves, kai ir savas užauginti visai nesunku“, – nepasidavė ji mano samprotavimams.
Ginčas baigėsi tuo, kad mano sesė ir toliau svajoja apie savą „prerijų trobelę“ su visu floros ir faunos komplektu, na o aš šiek tiek pakeičiau savo nuomonę. Ne ne, mano kieme dar vis nesigavo margoji karvutė, o ir burokų lauko čia niekada nebus, tačiau vis dažniau įvairius produktus perku ne iš parduotuvių, o iš žmonių (juos auginančių ar gaminančių).
Štai turim tokį dėdę, kuris mums kas savaitę tiekia šviežią saldaus pieno sūrį. Taip pat turiu patikrintą receptą, kuris mus gelbėja, kai reikia ko nors labai greito ir lengvai pagaminamo. O visa šio patiekalo lieknumo paslaptis glūdi dviejuose dalykuose: riekeles volioju ne džiūvėsiuose, o rupiuose speltos miltuose, vėliau viską kepu ne keptuvėje, o orkaitėje.
REIKĖS:
10 riekelių saldaus pieno sūrio;
1 kiaušinio;
šiek tiek rupių speltos mitų.
GAMINIMAS:
* Kiaušinį išplak su druska ir pipirais, sūrio riekeles voliok kiaušinyje, o po to miltuose. Riekeles dėk į skardą išklotą kepimo popieriumi ir šauk į orkaitę 20-iai minučių.
* Paskutinį kartą, kai kepiau šį patiekalą buvau ypač patenkinta jo paprastu, gi mano mažius sugebėjo atsibusti vidury vakarienės gaminimo, tai įsivaizduokit, kokius svilėsius būčiau radusi po jo užmigdymo, jei būčiau juos kepusi įprastai keptuvėje, o štai grįžau kaip tik ant skanios vakarienės!