Na, juk parduotuvėje parduodamų net ir pilnagrūdžių tortilijų sudėtis ne visada būna pakankamai gera.
Vienas mano kriterijų ieškant receptų buvo tai, kad tortilija privalo būti be glitimo, tad su šeima išbandėme vienas, kurioms pagaminti prireiks vos kelių ingredientų.
Nors receptą norėčiau dar patobulinti, kad tortilijos būtų minkštesnės, bet ir šiuo bandymu dalinuosi su jumis, nes mano išrankiesiems vaikams jos netikėtai labai patiko. O drauge siūlau ir sotaus įdaro idėją, tad tokį patiekalą galėsite drąsiai pasiimti į darbą pietums.
Tortilijoms reikės:
280 ml avižinių miltų,
žiupsnio druskos,
125 ml šalto vandens.
Gaminimas
* Visus ingredientus gerai išminkykite į vientisą tešlą, ši turi nelipti prie rankų.
* Tešlą suspauskite, įdėkite į maišelį ir palikite subręsti 15 minučių.
* Iš tešlos suformuokite 4 tortilijos apskritimus (aš kočiojau tešlą padėjusi ant kepimo popieriaus).
* Kiekvieną apskritimą trumpai apkepkite iš abiejų pusių (po pusę minutės ar minutę). Iškočiotą tortiliją tiesiog dėjau į keptuvę su ant viršaus vis dar esančiu kepimo popieriumi ir jau keptuvėje jį nulupdavau.
* Iškepusias tortilijas, kol susuksite įdarą, laikykite šiltai, ant viršaus uždėjus rankšluostėlį, kad neapdžiūtų.
Įdarui reikės
Antienos 200 g,
saujelės salotų,
1 pomidoro,
kelių šaukštų tarkuoto kietojo sūrio.
Gaminimas
* Mėsą pasmulkinkite ir iškepkite keptuvėje ant šlakelio ghi sviesto, pagardinusios druska, pipirais, jei mėgstate saldžiosiomis paprikomis.
* Daržoves supjaustykite, dėliokite ant paruoštų tortilijų, ant viršaus dėkite mėsytę ir sūrį, tortiliją susukite ir pašildykite keptuvėje ar griliuje.