Vienas skaniausių būdų man yra gaminti dribsnius su klevų sirupu. Šį kartą pabandžiau su agavų. Buvo tikrai labai gardu, tačiau jei galit sau leisti, ar turite namuose klevų sirupo, - rekomenduoju jį.
Tiesa, yra dar vienas paprastas variantas - medus. Aš jo nenaudoju, nes nelabai mėgstu jo savotišką skonį granoloje, bet jei jis jums netrukdo, tai valio, dar vienas variantas, kuriuo galite pakeisti sirupą.
Geriausias dalykas tas, kad visai nereikia terliotis, ar kažkaip ypatingai šiam receptui ruoštis. Viską superkam, suverčiam į dubenį, gerai išmaišom ir pašaunam į orkaitę. Kai pilnai atvėsta ir išdžiūna, perpilam į kokį maišelį ar sandarų indą ir skanaujam. Man tokia granola kaip koks narkotikas, labai sunku nesuvalgyti tiesiog sausos, be jokio pieno.
Nenoriu per daug girtis, tačiau manau, kad mano granolos derinukas yra puikus! O šiaip galit ir paekspermentuot, naudokit kokius norite riešutus, uogas, sėklas.. šokoladą (?) – kas tik šauna į galvą.
Reikės:
800 g avižinių dribsnių;
100 g migdolų riekelių;
200 g anakardžių;
200 g lazdyno riešutų;
200 g džiovintų spanguolių;
240 ml agavų, arba klevų sirupo (skaniau klevų);
120 ml saulėgrąžų, arba rapsų aliejaus;
1 a.š. malto cinamono;
1 a.š. malto imbiero;
1 a.š. malto muskato.
Gaminame
* Į didelę stiklinę supilam aliejų, sirupą ir prieskonius, viską išmaišom. Į didelį didelį dubenį suberiam avižas, riešutus ir spanguoles. Viską užpilam paruoštu sirupu ir maišom, kol skystis tolygiai pasiskirsto su sausais produktais.
* Gautą masę suverčiam į skardą, išklotą kepimo popieriumi ir pašauname į orkaitę, įkaitintą iki 200 laipsnių. Kepame apie 10 minučių, kol avižų mišinys apskrunda ir paruduoja. Tame tarpe, kelis kartus pamaišome (jei skarda mažesnė ir labai kupina).
* Orkaitės temperatūrą nustatome iki 150 laipsnių, nedaug pradarome orkaitės dureles ir džioviname granolą dar apie vieną valandą. Iškepusius dribsnius paliekame skardoje, kambario temperatūroje, kol pilnai atvėsta ir išsausėja.
* Supilame į sandarų sausą indą.
Skanaus, Gabrielė.