4-5 nedidelėms stiklinėms
200 g braškių
300 g kreminės varškės President (arba Rikotos, Maskarponės ar kt.)
200 g grietinėlės 35 %
100 g sausainių (Selga, Gaidelis)
30 g sviesto
5 v.š. cukraus (arba pagal skonį)
Gaminame
* Sausainius pamalame smulkintuvu arba pasmulkiname buvių grūstuve iki stambių trupinių. Sumaišome su tirpintu sviestu, sudedame į stiklines, šaukšteliu paspaudžiame, kad trupiniai truputį sukibtų.
* Grietinėlę išplakame su 3 v.š. cukraus ir citrinos rūgštimi iki standumo. Atsargiai sumaišome su varške.
* Braškes šiek tiek patriname su 2 v.š. cukraus.
* Dedame ant sausainių kremo, braškių, vėl kremo ir t.t. Palaikome 1-2 val. šaldytuve. Skanaus!
P.S. Galite naudoti ir paprastą varškę, petrintą per sietelį. Jei mėgstate, galite dėti smulkintų riešutų, šokolado ar ko tik norite pagal savo skonį. Labai gaivu, paprasta ir greita!