Nepasikuklinau ir kepiau iš dviejų porcijų. Kepant iš vienos visada dedu 20 v. š. miltų, kartais reikia ir daugiau, tai priklauso nuo varškės ir jos drėgnumo. Kadangi naudoju naminę varškę, kartais miltų prireikia keliais šaukštais daugiau.
Spurgyčių tešla nėra itin patogi, šiek tiek įkyriai limpanti prie rankų. Formuojant spurgas, rankas išsitepkite aliejumi, tada viskas vyks kur kas lengviau.
Reikės:
600 g varškės;
5 kiaušinių;
20 v. š. miltų;
6 v. š. cukraus;
1-2 v. š. vanilinio cukraus;
1 a. š. kepimo miltelių;
aliejaus (kepiau taukus sumaišius su aliejumi);
cukraus pudros (apibarstymui).
Eiga:
*Į dubenį suberiame cukrų (taip pat ir vanilinį), įmušame kiaušinius ir išplakame.
Gautą masę supilame į varškę, lengvai išmaišome.
*Kitame dubenyje persijojame miltus ir kepimo miltelius, suberiame į varškės masę ir gerai išmaišome/išminkome.
*Rankas išsitepame aliejumi ir formuojame norimo dydžio spurgas. Verdame karštame aliejuje ant nedidelės kaitros, kol gražiai paruduos. Iškeptas spurgas sudedame ant popierinio rankšluosčio, kad sugertų riebalų perteklių.
Skanaus!