Be galo skani namuose sūdyta skumbrė su krapais ir kadagio uogomis

Pagaminti nesudėtinga, o skonis kaip restorane!

Reikės:

50 g jūros druskos

75 g cukraus

1½ šaukštas šviežiai sumaltų juodųjų pipirų

15 g šviežių krapų, smulkiai sukapotų

1 šaukštas kadagio uogų, sukapotų

4 skimbrės filė, su oda

Alyvuogių aliejaus


Asmeninio albumo nuotr.

Gaminimas

*Patikrinti žuvies filė, ar nėra likusių kaulų. Nuo odos atsargiai nulupti ploną, permatomą plėvelę.

*Dubenėlyje sumaišyti druską, cukrų, pipirus, krapus ir kadagio uodas. Pusę druskos mišinio supilti į žemą indą ir paskirstyti kad gautųsi vientisas sluoksnis, padengiantis visą indo dugną. Ant druskos mišinio dėti žuvies filė, oda žemyn. Ant žuvies užbarstyti likusį druskos mišinį, pilnai padengiant visa žuvies paviršių. Indą uždengti ir dėti į šaldytuvą 24-48 valandoms.

*Po šalto tekančio vandens srove nuo žuvies nuplauti druską ir prieskonius. Žuvį nusausinti, supjaustyti įstrižai kąsnio dydžio gabalėliais, apšlakstyti alyvuogių aliejumi ir tiekti ant stalo.

Prie žuvies labai tiks:

* Riekė geros juodos duonos ir pilnagrūdės garstyčios;

* Saliero gumbo ir obuolių salotos;

* Greipfruto griežinėliai ir marinuoti svogūnai.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis