Reikės:
50 g jūros druskos
75 g cukraus
1½ šaukštas šviežiai sumaltų juodųjų pipirų
15 g šviežių krapų, smulkiai sukapotų
1 šaukštas kadagio uogų, sukapotų
4 skimbrės filė, su oda
Alyvuogių aliejaus
Gaminimas
*Patikrinti žuvies filė, ar nėra likusių kaulų. Nuo odos atsargiai nulupti ploną, permatomą plėvelę.
*Dubenėlyje sumaišyti druską, cukrų, pipirus, krapus ir kadagio uodas. Pusę druskos mišinio supilti į žemą indą ir paskirstyti kad gautųsi vientisas sluoksnis, padengiantis visą indo dugną. Ant druskos mišinio dėti žuvies filė, oda žemyn. Ant žuvies užbarstyti likusį druskos mišinį, pilnai padengiant visa žuvies paviršių. Indą uždengti ir dėti į šaldytuvą 24-48 valandoms.
*Po šalto tekančio vandens srove nuo žuvies nuplauti druską ir prieskonius. Žuvį nusausinti, supjaustyti įstrižai kąsnio dydžio gabalėliais, apšlakstyti alyvuogių aliejumi ir tiekti ant stalo.
Prie žuvies labai tiks:
* Riekė geros juodos duonos ir pilnagrūdės garstyčios;
* Saliero gumbo ir obuolių salotos;
* Greipfruto griežinėliai ir marinuoti svogūnai.