Po paskutinio mano gaminto varškės pyrago su braškėmis liko pusė kibirėlio kreminės varškės ir dar papildomi 250 gramų maskarponė sūrio. Reikėjo kažką sumąstyti. Na, o „Oreo“ sausainių mano namuose rasite visada. Gavosi visai nieko torčiukas. Net gaivesnis, nei gali pasirodyti.
Jei esate dideli smaližiai ir nemėgstate gaivesnių kepinių, varškę pakeiskite, pavzydžiui, plakta grietinėle.
Aš naudojau 20 cm skersmens tortinę nuimamais kraštais. Jei naudosite platesnę tortinę, pyragas gausis plonesnis. Atitinkamai padidinkite ir sausainių kiekį pagrindui. Nors apskritai, tai… Viską dvigubinkite, jei norite ne mažo, o jau rimtai atrodančio torto.
Pyragas greitai stingsta. Pagaminau, o po kelių valandų jau ragavome. Sausainių dėkite ne kiek parašyta, o kiek tik norisi. Jais šio deserto tikrai nesugadinsite.
Tortui reikės:
150 g „Oreo“ sausainių + 40 g sviesto pyrago pagrindui;
400 g kreminės varškės;
250 g maskarponės sūrio;
1 puodelio cukraus pudros;
80 g „Oreo“ sausainių pyrago įdarui;
10 g želatinos miltelių;
Kelių „Oreo“ sausainių papuošimui.
Gaminimas:
*Želatiną užpilame drungnu vandeniu, kad apsemtų. Paliekame išbrinkti.
*150 g sausainių sutrupiname, tada sumalame. Su kambario temperatūros sviestu maišome iki vientisos lipnios masės . Drėgnomis rankomis suplojame pagrindą pyragui, kepimo popieriumi išklotoje tortinėje. Pastatome į šaldytuvą.
*Želatiną ištirpiname jos dubenėlį pastatę virš karštų garų (jokiu būdu neleidžiame užvirti). Skystą masę paliekame šiek tiek atvėsti.
*Varškę gerai suplakame su cukraus pudra ir maskarpone. Greitai plakdami, supilame ištirpintą pravėsusią želatiną.
*Į varškės ir maskarponės masę prilaužome likusių sausainių (tiek, kiek patinka), išmaišome. Viską suverčiame ant paruošto pyrago pagrindo, išlyginame paviršių, papuošiame. Statome į šaldytuvą kelioms valandoms. Atvėsinimo laikas priklauso nuo torto dydžio, bet siūlau palaikyti bent jau keturias valandas.