Jiems ruošti tinka šviežia ir šaldyta žuvis. Skanūs ir šilti, ir šalti, tiek su duona, tiek su bulvėmis, ryžiais ar daržovių salotomis.
Reikės:
1 kg žuvų filė,
3 kiaušinių,
stiklinės džiūvėsėlių,
3 šaukštų miltų,
žiupsnelio muskato riešuto,
maltų juodųjų pipirų,
druskos,
2 svogūnų,
2 šaukštų majonezo,
aliejaus kepimui,
200 ml natūralaus jogurto,
šaukšto krienų,
krapų,
kelių griežinėlių citrinos.
Kaip gaminti
* Svogūnus nulupkite, supjaustykite ir 10-15 min. pakepinkite aliejuje. Išgriebkite į lėkštę.
* Žuvų filė sumalkite arba smulkiai sukapokite, suberkite prieskonius, įmaišykite kiaušinius, majonezą, pakepintus svogūnus ir 2 šaukštus džiūvėsėlių.
* Iš gautos masės formuokite kotletukus, pavoliokite juos miltuose, tada kiaušinio plakinyje ir pabaigoje – džiūvėsėliuose. Kepkite įkaitintame aliejuje. Iškeptus sudėkite ant popierinio rankšluosčio.
* Natūralų jogurtą išmaišykite su sukapotais krapais, krienais, keliais lašais citrinų sulčių ir žiupsneliu druskos.