Žuvies kotletai su jogurto padažu

Jiems ruošti tinka šviežia ir šaldyta žuvis. Skanūs ir šilti, ir šalti, tiek su duona, tiek su bulvėmis, ryžiais ar daržovių salotomis.


Reikės:


1 kg žuvų filė,

3 kiaušinių,

stiklinės džiūvėsėlių,

3 šaukštų miltų,

žiupsnelio muskato riešuto,

maltų juodųjų pipirų,

druskos,

2 svogūnų,

2 šaukštų majonezo,

aliejaus kepimui,

200 ml natūralaus jogurto,

šaukšto krienų,

krapų,

kelių griežinėlių citrinos.


Kaip gaminti


* Svogūnus nulupkite, supjaustykite ir 10-15 min. pakepinkite aliejuje. Išgriebkite į lėkštę.

* Žuvų filė sumalkite arba smulkiai sukapokite, suberkite prieskonius, įmaišykite kiaušinius, majonezą, pakepintus svogūnus ir 2 šaukštus džiūvėsėlių.

* Iš gautos masės formuokite kotletukus, pavoliokite juos miltuose, tada kiaušinio plakinyje ir pabaigoje – džiūvėsėliuose. Kepkite įkaitintame aliejuje. Iškeptus sudėkite ant popierinio rankšluosčio.

* Natūralų jogurtą išmaišykite su sukapotais krapais, krienais, keliais lašais citrinų sulčių ir žiupsneliu druskos.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis