Reikės:
- 110 g ilgagrūdžių ryžių (išbandykite Tai ryžius),
- morkos,
- svogūno,
- skiltelės česnako,
- pastarnoko,
- mažos cukinijos,
- druskos,
- maltų juodųjų pipirų,
- smulkiai sukapotos petražolės pagal skonį,
- 100-150 ml daržovių sultinio,
- alyvuogių aliejaus.
Kaip gaminti
* Visas daržoves nuplaukite, kurias reikia – nuskuskite, ir supjaustykite vienodo dydžio kubeliais ir apie 10 min. troškinkite keptuvėje su trupučiu aliejaus.
* Pakepintas daržoves vienodu sluoksniu paskleiskite keptuvėje, užpilkite ant jų ryžius. Užberkite druskos, pipirų, petražoles ir užpilkite sultinį. Uždenkite dangtį, palikdami mažytį tarpelį išeiti garams.
* Karštį sumažinkite iki minimalaus, troškinkite, kol neliks skysčio. Nemaišykite!