Paprastas raugintų agurkų receptas
Reikės:
- 2 kg šviežių agurkų
- 3 valg.šaukštų druskos
- krapų žiupsnelio
- 1 česnako galvutės
- 6-7 stiklinės virinto vandens
* Kruopščiai nuplauti agurkus, krapus. Nulupti česnakus, perpjauti kiekvieną skiltelę į 2-3 dalis.
* Vandenį pasūdyti, gerai išmaišyti.
* Į indo dugną sudėti pusę stambiai papjaustytų krapų, dalį česnako, tada vienas prie kito suguldyti agurkus. Sudėjus visus agurkus - vėl krapų ir česnalų sluoksnis.
* Dar kartą išmaišyti druskos tirpalą ir užpilti ant agurkų.
* Indą uždengti dangčiu ar audeklo gabalu ir palikti kambario temperatūroje dienai. Paskui perkelti į šaltą vietą.
Su obuoliais rauginti agurkai
Reikės:
- 1 kg agurkų
- 2 žalių obuolių
- 10 juodųjų pipirų žirnelių
- nedidelio petražolių ir krapų buntelio
- 2-3 vyšnios lapų
- 8-10 juodųjų serbentų lapų
- nedidelės česnako galvutės
- druskos
* Gerai nuplauti agurkus, obuolius ir prieskonines daržoves. Obuolius supjaustyti į 4 dalis, vidaus neišpjaustyti. Nulupti česnako skilteles.
* Į puodą ar kitą indą sudėti agurkus ir obuolius, užberti postambiai pjaustytų krapų, petražolių, pipirų.
* Užvirinti į vandenį ir į jį įdėti druskos - 1 litrui vandens - 2 valg. šaukštai - išmaišyti ir dar karštą skystį užpilti ant agurkų. Po 8-12 val. galima valgyti.
Silpnai paraugti agurkai su laimo sultimis
Reikės:
- 1,5 kg agurkų
- ryšelio krapų su žiedynais
- 6-7 pipirų žirnelių
- 4-5 kvapnių pipirų žirnelių
- 4-5 mėtos šakelių
- 4 laimo citrinų
- 1 arb. šaukštelio cukraus
- 3,5 valg. šaukštų druskos
* Suberti į indą cukrų, 2,5 šaukšto druskos, pipirus ir grūstuvėliu pagrūsti.
* Nuo nuplautų laimo citrinų nulupti odelę ir submesti ją į druskos mišinį.
* Iš citrinų išspausti sultis.
* Smulkiai supjaustyti krapus ir mėtą. Nupjauti agurkų galiukus, supjaustyti į 2-4 dalis. Suguldyti agurkus į gilų indą, užberti druskos mišiniu, palaistyti laimo sultimis ir išmaišyti.
* Suberti likusią druską, prieskonines dražoves, išmaišyti. Skanaukite agurkų jau po 30 min.
Agurkai, raugti su jaunutėmis cukinijomis
Reikės:
- 1 kg agurkų
- 1 kg jaunų cukinijų
- 3 valg. šaukštų druskos
- 1 arb. šaukštelio cukraus
- 3 vyšnios lapelių
- 5-7 juodųjų serbentų lapų
- 2 krienų lapų
- ryšelio krapų su žiedynais
- 3-4 skiltelių česnako
* Nuplautiems ir nusausintiems agurkams nupjauti galiukus. Cukiniją nuvalyti ir supjaustyti griežinėliais. Supjaustyti krapus, česnaką, lapus.
* Visus ingredientus sudėti į indą, uždengti dangčiu ir geri supurtyti. Palikti 1 valandai šiltoje vietoje, o paskui - 2-3 valandoms į šaldytuvą.
Skanaus!
Silpnai paraugti agurkai su pipirais
Reikės:
- 10 nedidelių agurkų rauginimui
- kelių didesnių agurkų sultims
- 3 česnako skiltelių
- 1 čili pipiro
- 3 krienų lapų
- 3 krapų žiedynų
- 3 valg. šaukštų druskos
* Stambius agurkus nulupti ir mėsmale sumalti. 3 litrų indui jums reikės apie 1,5 l agurkų tyrės.
* Į indo dugną kloti: krieno lapą, krapo žiedyną ir susmulkintą česnako skiltelę, užberti 1 valg. šaukštu druskos. Į indą supilti trečdalį agurkų tyrės, vertikaliai sustatyti rauginimui skirtus agurkus. Ant viršaus uždėti krieno lapą, krapų, aštrųjį pipirą, užberti 1 šaukštą druskos.
* Vėl įpilti agurkų masės, sudėti likusius agurkus. Užberti šaukštu druskos. Uždengti dangteliu.
* Po 2 dienų ragaukite!