TOP 5 silpnai raugintų agurkų receptų

Turbūt nerasime žmogaus, kuriam nepatiktų traškūs šviežiai parauginti agurkai. Parinkome jums kelis įdomius šio vasariško garnyro receptus. Palepinkite save ir artimuosius.

Paprastas raugintų agurkų receptas


Reikės:


  • 2 kg šviežių agurkų
  • 3 valg.šaukštų druskos
  • krapų žiupsnelio
  • 1 česnako galvutės
  • 6-7 stiklinės virinto vandens


* Kruopščiai nuplauti agurkus, krapus. Nulupti česnakus, perpjauti kiekvieną skiltelę į 2-3 dalis.


* Vandenį pasūdyti, gerai išmaišyti.


* Į indo dugną sudėti pusę stambiai papjaustytų krapų, dalį česnako, tada vienas prie kito suguldyti agurkus. Sudėjus visus agurkus - vėl krapų ir česnalų sluoksnis.


* Dar kartą išmaišyti druskos tirpalą ir užpilti ant agurkų.


* Indą uždengti dangčiu ar audeklo gabalu ir palikti kambario temperatūroje dienai. Paskui perkelti į šaltą vietą.


Shutterstock nuotr.


Su obuoliais rauginti agurkai


Reikės:


  • 1 kg agurkų
  • 2 žalių obuolių
  • 10 juodųjų pipirų žirnelių
  • nedidelio petražolių ir krapų buntelio
  • 2-3 vyšnios lapų
  • 8-10 juodųjų serbentų lapų
  • nedidelės česnako galvutės
  • druskos


* Gerai nuplauti agurkus, obuolius ir prieskonines daržoves. Obuolius supjaustyti į 4 dalis, vidaus neišpjaustyti. Nulupti česnako skilteles.


* Į puodą ar kitą indą sudėti agurkus ir obuolius, užberti postambiai pjaustytų krapų, petražolių, pipirų.


* Užvirinti į vandenį ir į jį įdėti druskos - 1 litrui vandens - 2 valg. šaukštai - išmaišyti ir dar karštą skystį užpilti ant agurkų. Po 8-12 val. galima valgyti.


Shutterstock nuotr.


Silpnai paraugti agurkai su laimo sultimis


Reikės:


  • 1,5 kg agurkų
  • ryšelio krapų su žiedynais
  • 6-7 pipirų žirnelių
  • 4-5 kvapnių pipirų žirnelių
  • 4-5 mėtos šakelių
  • 4 laimo citrinų
  • 1 arb. šaukštelio cukraus
  • 3,5 valg. šaukštų druskos


* Suberti į indą cukrų, 2,5 šaukšto druskos, pipirus ir grūstuvėliu pagrūsti.


* Nuo nuplautų laimo citrinų nulupti odelę ir submesti ją į druskos mišinį.


* Iš citrinų išspausti sultis.


* Smulkiai supjaustyti krapus ir mėtą. Nupjauti agurkų galiukus, supjaustyti į 2-4 dalis. Suguldyti agurkus į gilų indą, užberti druskos mišiniu, palaistyti laimo sultimis ir išmaišyti.


* Suberti likusią druską, prieskonines dražoves, išmaišyti. Skanaukite agurkų jau po 30 min.


Shutterstock nuotr.


Agurkai, raugti su jaunutėmis cukinijomis


Reikės:


  • 1 kg agurkų
  • 1 kg jaunų cukinijų
  • 3 valg. šaukštų druskos
  • 1 arb. šaukštelio cukraus
  • 3 vyšnios lapelių
  • 5-7 juodųjų serbentų lapų
  • 2 krienų lapų
  • ryšelio krapų su žiedynais
  • 3-4 skiltelių česnako


* Nuplautiems ir nusausintiems agurkams nupjauti galiukus. Cukiniją nuvalyti ir supjaustyti griežinėliais. Supjaustyti krapus, česnaką, lapus.


* Visus ingredientus sudėti į indą, uždengti dangčiu ir geri supurtyti. Palikti 1 valandai šiltoje vietoje, o paskui - 2-3 valandoms į šaldytuvą.


Skanaus!


Rauginti agurkai
Rauginti agurkai
Shutterstock nuotr.


Silpnai paraugti agurkai su pipirais


Reikės:


  • 10 nedidelių agurkų rauginimui
  • kelių didesnių agurkų sultims
  • 3 česnako skiltelių
  • 1 čili pipiro
  • 3 krienų lapų
  • 3 krapų žiedynų
  • 3 valg. šaukštų druskos


* Stambius agurkus nulupti ir mėsmale sumalti. 3 litrų indui jums reikės apie 1,5 l agurkų tyrės.


* Į indo dugną kloti: krieno lapą, krapo žiedyną ir susmulkintą česnako skiltelę, užberti 1 valg. šaukštu druskos. Į indą supilti trečdalį agurkų tyrės, vertikaliai sustatyti rauginimui skirtus agurkus. Ant viršaus uždėti krieno lapą, krapų, aštrųjį pipirą, užberti 1 šaukštą druskos.


* Vėl įpilti agurkų masės, sudėti likusius agurkus. Užberti šaukštu druskos. Uždengti dangteliu.


* Po 2 dienų ragaukite!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis