Reikės:
- 800 g vištienos krūtinėlės filė
- 2 svogūnų
- druskos
- juodųjų pipirų
- kario
- 100 g grietinėlės (galima naudoti ir pieną)
- saulėgrąžų aliejaus
Kaip gaminti:
* Ant ugnies pastatykite keptuvę, įpilkite aliejaus. Kol jis kais, žiedeliais supjaustykite svogūnus. Suberkite juos į aliejų.
* Vištienos filė supjaustykite gabaliukais. Suberkite į keptuvę su suminkštėjusiais svogūnais.
* Jei norite, į troškinį galite įberti supjaustytų daržovių - paprikos, žirnelių ar kt.
* Pabalusius mėsos gabaliukus apibarstykite druska, arbatiniu šaukšteliu (su kaupu) kario. Viską išmaišykite. Maždaug 3 minutes troškinkite.
* Į keptuvę įpilkite grietinėlės. Lengvai, atsargiai išmaišykite, patroškinkite. Uždengkite dangčiu ir nukelti nuo ugnies. Viskas, paruošta. Palaikykite dar kelias minutes ir – skanaus!