Tirštas kiaulienos troškinys su daržovėmis

Tai tirštas patiekalas - lyg sriuba, lyg troškinys. Pagrindiniai du jo komponentai – kokybiška kiauliena ir sultinys.

Reikės:


  • 1 kg kiaulienos kumpio arba mentės,
  • 1,5 l daržovių sultinio,
  • 2 raudonųjų svogūnų,
  • šaukštelio sutrintų kmynų sėklų,
  • šakelės mairūno arba čiobrelio,
  • 2-3 saldžiųjų paprikų,
  • žiupsnelio aitriosios paprikos miltelių,
  • 4 pomidorų,
  • 2 šaukštų pomidorų pastos,
  • vienos citrinos žievelės,
  • 4 šaukštų grietinės,
  • aliejaus kepimui,
  • 2 šaukštų raudonojo vyno acto,
  • 4 morkų,
  • 4-5 bulvių,
  • druskos – pagal skonį.


Kaip gaminti


* Svogūnus nulupkite, supjaustykite ir pakepinkite keptuvėje, kol suminkštės, ir nukelkite nuo ugnies.


* Kiaulieną nuplaukite, supjaustykite gabaliukais ir suberkite į puode verdantį sultinį. Virkite apie 15 min.


* Bulves ir morkas nuskuskite ir nuplaukite. Pusę bulvių ir morkų supjaustykite gabaliukais, o likusias – smulkiai sutarkuokite ir sukratykite į puodą. Virkite apie 20 min.


* Nuplautas paprikas supjaustykite, išimkite sėklas ir supjaustykite gabaliukais, suberkite į puodą ir išmaišykite. Pavirkite dar apie 5-7 min.


* Nuplautus pomidorus supjaustykite gabaliukais ir sumeskite į puodą. Įmaišykite pomidorų pastą, raudonojo vyno actą, prieskonius, nutarkuotą vienos citrinos žievelę, pakepintus svogūnus, pavirkite apie 5 min. O pabaigoje įmaišykite grietinę.


Verta žinoti

Jeigu norite tirštesnio šio patiekalo, du šaukštus miltų išmaišykite su ½ stiklinės pieno, pabaigoje supilkite į patiekalą ir maišant dar sykį užvirinkite.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis