Reikės:
- 1 kg kiaulienos kumpio arba mentės,
- 1,5 l daržovių sultinio,
- 2 raudonųjų svogūnų,
- šaukštelio sutrintų kmynų sėklų,
- šakelės mairūno arba čiobrelio,
- 2-3 saldžiųjų paprikų,
- žiupsnelio aitriosios paprikos miltelių,
- 4 pomidorų,
- 2 šaukštų pomidorų pastos,
- vienos citrinos žievelės,
- 4 šaukštų grietinės,
- aliejaus kepimui,
- 2 šaukštų raudonojo vyno acto,
- 4 morkų,
- 4-5 bulvių,
- druskos – pagal skonį.
Kaip gaminti
* Svogūnus nulupkite, supjaustykite ir pakepinkite keptuvėje, kol suminkštės, ir nukelkite nuo ugnies.
* Kiaulieną nuplaukite, supjaustykite gabaliukais ir suberkite į puode verdantį sultinį. Virkite apie 15 min.
* Bulves ir morkas nuskuskite ir nuplaukite. Pusę bulvių ir morkų supjaustykite gabaliukais, o likusias – smulkiai sutarkuokite ir sukratykite į puodą. Virkite apie 20 min.
* Nuplautas paprikas supjaustykite, išimkite sėklas ir supjaustykite gabaliukais, suberkite į puodą ir išmaišykite. Pavirkite dar apie 5-7 min.
* Nuplautus pomidorus supjaustykite gabaliukais ir sumeskite į puodą. Įmaišykite pomidorų pastą, raudonojo vyno actą, prieskonius, nutarkuotą vienos citrinos žievelę, pakepintus svogūnus, pavirkite apie 5 min. O pabaigoje įmaišykite grietinę.
Verta žinoti
Jeigu norite tirštesnio šio patiekalo, du šaukštus miltų išmaišykite su ½ stiklinės pieno, pabaigoje supilkite į patiekalą ir maišant dar sykį užvirinkite.