Reikės:
1 kg bulvių,
200 g šalto rūkymo lašinukų,
2 nedideli svogūnai,
1/2 šaukštelio džiovinto mairūno,
druskos, šviežiai maltų pipirų,
plonųjų arba tiesiųjų kiaulės žarnų (naudojau plonąsias).
Kaip gaminti:
* Bulves sutarkuokite.
* Lašinukus supjaustykite kubeliais ir paspirginkite su pjaustytais svogūnais.
* Užpilkite spirgučiais tarkuotas bulves, įdėkite druskos, pipirų, mairūno ir gerai išmaišykite.
* Prikimškite žarnas (nekietai) bulvių mase, dėkite į riebalais išteptas skardas, įpilkite truputį vandens ir šaukite į iki 200 C įkaitintą orkaitę.
e. Sumažinkite orkaitės kaitrą iki 160 C ir kepkite, retkarčiais palaistydami riebalais, kol vėdarai gražiai apskrus. Kepant vėdarus galima apversti.
* Valgykite su grietine ar spirgučių padažu. Skanaus!