Naminės mielinės spurgytės

Skaniausios dar šiltos ir su stikline pieno.

Tešla gaunasi labai lipni. Kuo ilgiau ją minkysite - tuo taps „draugiškesnė“. Jokiu būdu nepadauginkite miltų.


Kad spurgos būtų skanios, nelaikykite jų aliejuje per ilgai. Daugiausiai virti prireiks 1,5min iš kiekvienos pusės.


Reikės:


800 g miltų;

250 ml pieno;

250 ml vandens;

14 g sausų birių mielių;

1 kiaušinio;

2 v.š. alyvuogių aliejaus;

1 citrinos, nutarkuotos žievelės;

5 v.š. cukraus;

1 l aliejaus virimui.


Kaip gaminti


* Pieną sumaišome su vandeniu ir cukrumi, pakaitiname, kad vos vos sušiltų. Suberiame mieles, išmaišome ir palaukiame, kol suputos.

* Po truputį beriame miltus ir maišome, įberiame tarkuotą citrinos žievelę, šiek tiek paplaktą kiaušinį. Pradėjus minkyti, supilame aliejų. Minkome mažiausiai dešimt minučių, tada tešlą padedame į švarų dubenį, apdengiame ir palaukiame, kol padvigubės.

* Iškilusią tešlą padaliname į maždaug 30 kamuoliukų, per vidurį padarome skylutes, apdengiame švariu rankšluostėliu ir pakildiname dar pusvalandį.

* Verdame gerai įkaitintame aliejuje, po 1,5 minutės iš abiejų pusių. Aliejų nusunkiame popierinėmis servetėlėmis, apibarstome cukraus pudra.


* Skaniausios dar šiltos. Skanaus!

g-blogas.lt

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis