Tešla gaunasi labai lipni. Kuo ilgiau ją minkysite - tuo taps „draugiškesnė“. Jokiu būdu nepadauginkite miltų.
Kad spurgos būtų skanios, nelaikykite jų aliejuje per ilgai. Daugiausiai virti prireiks 1,5min iš kiekvienos pusės.
Reikės:
800 g miltų;
250 ml pieno;
250 ml vandens;
14 g sausų birių mielių;
1 kiaušinio;
2 v.š. alyvuogių aliejaus;
1 citrinos, nutarkuotos žievelės;
5 v.š. cukraus;
1 l aliejaus virimui.
Kaip gaminti
* Pieną sumaišome su vandeniu ir cukrumi, pakaitiname, kad vos vos sušiltų. Suberiame mieles, išmaišome ir palaukiame, kol suputos.
* Po truputį beriame miltus ir maišome, įberiame tarkuotą citrinos žievelę, šiek tiek paplaktą kiaušinį. Pradėjus minkyti, supilame aliejų. Minkome mažiausiai dešimt minučių, tada tešlą padedame į švarų dubenį, apdengiame ir palaukiame, kol padvigubės.
* Iškilusią tešlą padaliname į maždaug 30 kamuoliukų, per vidurį padarome skylutes, apdengiame švariu rankšluostėliu ir pakildiname dar pusvalandį.
* Verdame gerai įkaitintame aliejuje, po 1,5 minutės iš abiejų pusių. Aliejų nusunkiame popierinėmis servetėlėmis, apibarstome cukraus pudra.
* Skaniausios dar šiltos. Skanaus!