Tinginių cepelinai

Tobuli ir greitai paruošiami cepelinai. Pagaminti pavyko iš pirmo karto, o antras dublis - iš viso idealus!

Patarimas - nepirkite varškės supakuotos akeliuose po 200 g, nes cepelinų nepavyks išvirti. Varškė turi būti rupesnė, t.y. supakuota po 500 g.


Reikės:


500 g 9% varškės;

12 v.š. manų kruopų;

6-10 v.š. bulvių krakmolo;

1 kiaušinio;

žiupsnelis druskos;

vandens;


oditele.blogspot.com nuotr.


Įdarui:


~400 g kalakutienos faršo;


1 svogūno;


druskos, juodųjų pipirų.


Kaip gaminti


* Cepelinų masei skirtus produktus dedame į dubenį, vandens pilame tiek, kad masė būtų lipnesnė ir viską gerai išminkome.


* Faršą pakepiname keptuvėje, sudedame kubeliais pjaustytą svogūną ir pagardiname druska bei juodaisiais pipirais.


* Formuojame cepelinus: įdedame įdaro ir gerai apvoliojame bulvių krakmole. Verdame pasūdytame vandenyje nuo iškilimo 8-10min.


Valgome su spirgiais, grietine ar padažu. Skanaus!


oditele.blogspot.com

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis