Iš esmės, šio patiekalo žvaigždė yra padažas. Gaivus, lengvas ir labai tinkantis grietinei pakeisti (idėja – iš virtuvės mitų griovėjų knygos). Manasis džiaugėsi nauju atradimu prie bulviniu patiekalų, o aš patenkinta tepiau kremą ant trapučio. Tas labiausiai ir žavi – šio avokado kremo universalumas. Tiks ir kaip mirkalas įvairioms duonos lazdelėms, puikiausiai pakeis užtepėlę ant juodos duonos ir t.t. Jei tieksite ant stalo, o ne valgysite iškart, reiktų nepamiršti pašlakstyti citrinų sultimis – tai gelbsti avokadą nuo spalvos pokyčių.
2 porcijoms (~8 blynai) reikės:
- 4-5 nemažų bulvių
- 1 kiaušinis
- 1 svogūnas
- 1 česnako galvutė
- druska, pipirai
- aliejaus kepimui
Kremas:
- 1 prinokęs avokadas
- 180 g varškės 9%
- 3 v.š. grietinės
- jei norisi žiupsnelis druskos, pipirų
Kaip gaminti
* Pirmiausia pasiruošiau kremą: nuluptą avokadą blenderiu sutryniau su varške ir grietine iki vientisos masės. Bėriau prieskonius ir išmaišiau. Sandariame indelyje palaikiau šaldytuve, kol kepiau blynus.
* Bulves ir svogūną sutarkavau vidutinio smulkumo tarka. Įmušiau kiaušinį, įtraiškiau (gerai skamba) česnako galvutę, pagardinau prieskoniais ir gerai išmaišiau. Maždaug po šaukštą masės dėjau į įkaitusį aliejų ir kepiau kol abi pusės gražiai parudavo.