Reikės:
1 pakelis sausų mielių (7 g) arba 25 g šviežių (naudojau šviežias)
100 g cukraus
1 a. š. druskos
3 kiaušiniai
200 ml pieno
60 g sviesto
3 v. š. aliejaus
~ 500 – 600 g miltų, kad tešla būtų minkšta, bet neliptų prie rankų
Įdarui:
5 dideli obuoliai
50 g sviesto
100 g cukraus
½ a. š. cinamono
Kaip gaminti
1. Obuolius nulupti ir supjaustyti nedideliais kubeliais. Įkaitintoje keptuvėje ištirpinti sviestą, suberti cukrų, obuolius, cinamoną ir troškinti, kol išgaruos susidariusios sultys. Ataušinti.
2. Pieną pašildyti iki šilto, bet ne karšto (kaip kūno temperatūros panašiai), tuomet jį sumaišyti su mielėmis ir cukrumi, sudėti išplaktus kiaušinius, minkštą sviestą, aliejų bei miltus su druska.
3. Minkyti 5 – 10 min., kol tešla taps lygi ir elastinga. Išminkytą tešlą dėti į aliejumi pateptą dubenį, uždengti ir šiltai kildinti, kol padvigubės, apie 1 valaną. Pakilusią tešlą padalinti į keturias dalis. Iš kiekvienos dalies iškočioti nelabai storą apskritimą ir jį supjaustyti į 8 dalis. Ant kiekvieno trikampio dėti šiek tiek įdaro, susukti kaip ragelį ir šiek tiek prispausti šonus, kad neišbėgtų įdaras.
4. Kepti iki 200º C įkaitintoje orkaitėje, kol bandelės gražiai parus, apie 15 min. Praaušusias bandeles pabarstyti cukraus pudra.