Varškės apkepas su razinomis

Esu išbandžius įvairiausių varškės apkepo receptų, kol eksperimentuodama galiausiai atradau tą patį pačiausią savo skoniui. Minkštas, purus - tiesiog tirpstantis burnoje.

Dėmesio verti straipsniai:
- Tai, ko nežinojote apie filmą „Vienas namuose“
- 5 situacijos, kai moterys patiria neįprastą orgazmą
- Astrologė Rima: šiuo laikotarpiu gimusi meilė gali ir išgąsdinti
- 7 moterų įpročiai, kurie labiausiai erzina vyrus. Kalba vyrai
- Tortas "Paukščių pienas"

Reikės:

1 kg varškės
4 kiaušiniai (jei L dydžio - užteks 3)
180 g cukraus
150 g manų kruopų
100 ml pieno
100 g minkšto sviesto
2-3 saujos razinų
žiupsnelis druskos

Kaip gaminti

* Razinas užpilti karštu vandeniu ir palikti, kad išbrinktų. Kiaušinius su cukrumi ir druska lengvai išplakti šluotele, supilti į varškę ir viską gerai ištrinti su šaukštu. Sudėti minkštą sviestą ir viską išplakti mikseriu.

* Tuomet supilti pieną, manus ir vėl masę išplakti mikseriu. Sudėti razinas. Pilti varškę į sviestu išteptą kepimo formą ir kepti iki 190°C įkaitintoje orkaitėje apie 40-50 min. (tikrinti vidurį mediniu pagaliuku). Skanaus!

P.S. Kad apkepas būtų dar puresnis, varškę galima pertrinti per sietelį. Bet man skaniau, kai jaučiasi tikros varškės grūdeliai :) Razinas galima keisti ir kitais džiovintais vaisiais.

www.aj-receptai.blogspot.com

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis