Produktai tešlai turi būti labai šalti ir, darant tešlą, reikia stengtis, kad ji nesušiltų.
Pyrago pagrindui reikia:
195 g miltų
1/8 a.š. druskos
113 g sviesto
50 g cukraus
1 didesnio kiaušinio
300 ml pieno
1 vanilės lazdelė
20 g bulvių krakmolo
20 g miltų
50 g cukraus
3 kiaušinių tryniai
Kaip gaminti
* Sviestą ištriname su cukrumi ir druska, mušame kiaušinį, beriame miltus ir viską greitai sumaišome ir sulipdome į gabalą, kurį įvyniojame į maistinę plėvelę, ir dedame į kamerą 30 min.
* Tada gaminame kremą: kiaušinių trynius ištriname su cukrumi, galima įberti ir vanilinio. Užverdame pieną ir į jį įmetame vanilės lazdelę ir trumpai su ja paverdame. Tada ją ištraukiame, supilame kiaušinius ir pamaišome. Miltus ir krakmolą permaišom ir beriame palengva į pieną ir stropiai maišome, kol pasidarys plikytas kremas. Jį gerai atvėsiname.
* Tešlą tiesiame į tartaletei kepti skirtą indą ir kepame 180 C apie 15-20 min., bet ant viršaus padengiame sviestinio popieriaus, o ant jo užberiame žirnių, kad tešla neišsipūstų.
* Iškepusį atvėsiname, tada tepame plikytą kremą, o viršų puošiame skaniausiais vaisiais. Galima viską aplieti žele. Skanaus!