Rezultatas – gausybė be galo skanių, minkštų, šiltų ir saldžių bandelių su mėgstamu džemu, kurios bus suvalgytos akimirksniu. Tad kibkite į darbą!
Bandelėms reikės (išeis apie 20):
5 st. miltų
7 g sausų mielių
0,33 st. cukraus
1,5 st. šilto pieno
0,5 st. lydyto sviesto
2 kiaušinių
šiek tiek druskos
Taip pat reikės:
aliejaus kepimui
mėgstamos uogienės ar džemo
cukraus arba cukraus pudros
Kaip gaminti
• Pirmiausiai aktyviname mieles: į šiltą, kūno temperatūros (apie 40 laipsnių) pieną dedame 1 arbatinį šaukštelį cukraus, suberiame sausas mieles, šiek tiek pamaišome. Paliekame pastovėti kelias minutes. Kai viršuje matysis burbuliukai ir užuosime mieles – ženklas, kad mielės suaktyvintos.
• Dideliame inde sudedame cukrų, kiaušinius, druską, lydytą sviestą. Išmaišome. Supilame aktyvintų mielių mišinį, išmaišome (bandelių tešlą minkome rankomis arba virtuvinio kombaino pagalba su tešlai maišyti skirtu antgaliu).
• Į mišinį supilame miltus, pradedame maišyti tešlą – iš pradžių lėtai, kad įsimaišytų miltai, vėliau didesniu greičiu apie 5 minutes.
• Užminkytą tešlą dedame į aliejumi pateptą indą, uždengiame maistine plėvele ir šiltoje vietoje (pvz. neįjungtoje orkaitėje ar mikrobangų krosnelėje) paliekame pakilti kelias valandas. Tešla turi pakilti maždaug dvigubai.
• Pakilusią tešlą dedame ant miltais pabarstyto paviršiaus ir kočiojame iki apie 1 cm storio.
• Kepimo skardas ar kitą paviršių išklojame kepimo popieriumi ir šiek tiek pabarstome miltais.
• Iš iškočiotos tešlos puodelio ar kitos apvalios formelės pagalba išpjauname bandeles (išeis apie 20), dedame jas ant miltuoto paviršiaus. Uždengiame rankštluostėliu ir šiltoje vietoje vėl paliekame pakilti dvigubai. Tai užtruks apie 30 minučių.
• Bandeles verdame karštame aliejuje apie 3 minutes iš abiejų pusių, kol gražiai paruduoja.
• Iš aliejaus išimtas bandeles dedame ant virtuvinių popierinių rankšluosčių, kad aliejus nuvarvėtų.
• Kol dar bandelės šiltos, mirkome jas iš abiejų pusių cukruje ar cukraus pudroje (po kelis kartus). Paliekame atvėsti.
• Ilgo medinio pagaliuko ar kito įrankio pagalba bandelėse iš šonų padarome skylutes. Į jas dedame šiek tiek uogienės ar džemo (konditerinio švirkšto ar maišelio su antgaliu pagalba).
Viskas – bandelės pagamintos. Dabar metas jas ragauti…
Skanaus!