Šių dienų populiariausi:
- Koks tinkamiausias automobilis pagal Zodiaką
- R. Kulvinskytės grožio receptai: Holivudo garbanos ir skaisti oda
- Greitai lūžtantys nagai: problemos, priežastys ir sprendimo būdai
- Kaip numesti svorio nesilaikant griežtų dietų
- Geriausi šeimos čeburekai
Ingredientai:
500 g sluoksniuotos mielinės tešlos;
100 g aguonų;
40 g sviesto;
80 g cukraus;
1 a.š. malto cinamono;
1 kiaušinio;
1 obuolio.
Kaip gaminti
* Sluoksniuotą tešlą padaliname į dvi dalis ir iškočiojame vienodo dydžio lakštus (tokių matmenų, kaip turima kepimo skardelė). Pirmąjį lakštą įklojame į paruoštą kepimo formą.
* Aguonas nuplikome verdančiu vandeniu, paliekame dešimčiai minučių ir nukošiame per sietelį. Sumalame ir įtriname kambario temperatūros sviestą. Įmaišome cukrų bei cinamoną.
* Kiaušinį išplakame. Didžiąją jo dalį įmaišome į aguonas (šlakelį pasiliekame pyragui aptepti).
* Obuolį supjaustome plonomis skiltelėmis ir išdėliojame ant tešlos pagrindo. Ant viršaus paskirstome aguonų masę, tešlos kraštelius palikdami sausus. Užklojame antru iškočiotos tešlos sluoksniu. Pirštais užspaudžiame abiejų sluoksnių kraštelius.
* Paruoštą kepimui, pyragą aptepame likusiu kiaušinio plakiniu. Viršų subadome šakute, kad kepant išeitų susikaupęs oras ir tešla nesutrūktų.
* Pašauname į gerai įkaitintą orkaitę. Kepame apie 40 minučių.
* Prapjauname tik pravėsusį.
Su meile, Gabrielė