Plovas su kiaulienos sprandine

Tai nėra tradicinis plovas. Pagaminti nieko sudėtingo, o skonis - puikus!

Šių dienų populiariausi straipsniai:
- 10 gražiausių ir stilingiausių Holivudo porų
- 15 įpročių, kurių verta atsisakyti šiais metais
- Vanduo su citrina rytais: kuo tai naudinga?
- Šios savaitės rytų horoskopas: pradžia gali išmušti iš vėžių
- Greitai pagaminamas pyragas su aguonomis

Reikės:

300 g kiaulienos sprandinės;
250 g plikytų ryžių;
1 didelio svogūno;
1 česnako galvos;
1 v.š. grūdėtųjų garstyčių;
4-6 v.š. pomidorų padažo (dėjau aštrų);
raudonosios paprikos miltelių, druskos, juodųjų pipirų.

oditele.blogspot.com nuotr.

Kaip gaminti

1. Į verdantį ir pasūdytą vandenį suberkite ryžius ir virkite tik 10 min. Perpilkite į kiaurasamtį ir palikite.

2. Kiaulienos sprandinę supjaustykite mažais gabalėliais, suberkite paprikos miltelius, pagardinkite druska ir juodaisiais pipirais ir išmaišykite. Apkepkite ant didelės ugnies įkaitintame aliejuje, kad gabaliukai gražiai apskrustų, bet nebūtų iki galo iškepę.

3. Išimkite mėsą iš dėkite kubeliais supjaustytą svogūną bei išilgai perpjautą česnako galvą ir juos apskrudinkite iki auksinės spalvos.

4. Imkite kepimo indą, sudėkite ryžius, mėsą, svogūnus, česnaką, garstyčias, pomidorų padažą. Viską gerai išmaišykite ir kepkite 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 20-25 min., arba kol ryžiai bus iškepę.

Skanaus.

Patarimas: jei matysite, kad plovo viršus labai skrunda ir ryžiai "išsausėjo" - permaišykite ir pridenkite folija.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis