Vištienos suktinukai su dž. slyvomis ir migdolų padažu

Tai gardūs suktinukai, kuriems vištieną galite užsimarinuoti iš vakaro. Iš nurodyto kiekio gavau 16 suktinukų (įvairių dydžių).

Šių dienų skaitomiausi:
- Madingiausi 2015-ųjų kirpimai įvairaus ilgio plaukams
- Grožio dosjė. Kuria kūno dalimi labiausiai rūpinasi I. Starošaitė
- Vanduo su citrina rytais: kuo tai naudinga?
- Pasidalink savo sveikatos šūkiu ir laimėk kelialapį į „Eglės sanatoriją“!
- Plovas su kiaulienos sprandine

Reikės:

2 vištienos krūtinėlių (virš 400g);
3 v.š. majonezo;
2 skiltelių česnako;
žiupsnelio dž.čiobrelių;
druskos, juodųjų pipirų;
16 džiovintų slyvų;
2 v.š. džiūvėsėlių;
1 v.š. sezamo sėklų;
1 v.š. juodųjų sezamo sėklų.

Padažui:

50 g sviesto;
1 v.š. miltų;
1 stiklinės pieno;
1 v.š. grietinės;
1 v.š. citrinos sulčių;
1 v.š. sojos padažo;
0,5 a.š. kario;
50 g maltų migdolų;
druskos.

oditele.blogspot.com nuotr.

Kaip gaminti

1. Vištienos krūtinėlę supjaustykite išilgai juostelėmis ir išmuškite virtuvinio plaktuko lygiąja dalimi.

2. Į majonezą įspauskite česnaką, įberkite čiobrelio, pagardinkite druska ir juodaisiais pipirais, viską gerai išmaišykite ir sudėkite vištieną. Išmaišykite rankomis ir palikite kelioms valandoms pasimarinuoti.

3. Džiovintas slyvas nuplikykite karštu vandeniu.

4. Imkite vištienos juostelę, dėkite slyvą ant ploniausio galiuko ir suvyniokite. Suktinuką sutvirtinkite mediniu dantų krapštuku. Apvoliokite džiūvėsėlių, sezamo sėklų mišinyje ir apskrudinkite iš abiejų pusių gerai keptuvėje įkaitintame aliejuje.

5. Suktinukus sudėkite į skardą ištiestą folija ar kepimo popieriumi, įpilkite apie 50ml vandens, uždenkite folija ir kepkite 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 20-30min.

6. Padažo gaminimas: sviestą išlydykite keptuvėje, nuimkite nuo ugnies ir įmaišykite miltus, vėl dėkite ant viryklės, supilkite pieną ir išmaišykite. Atskirame indelyje sumaišykite grietinę, citrinos sultis, sojos padažą ir karį. Mišinį supilkite į keptuvės turinį, suberkite maltus migdolus ir gerai išmaišykite.

7. Iš iškeptų suktinukų ištraukite dantų krapštukus, užpilkite padažo, patiekite su ryžiais ir šviežiomis daržovėmis.

Skanaus!

Patarimas: neluptą česnako skiltelę dėkite į metalinę česnakų spaustuvą ir išspauskite, išimkite žievelę. Tą patį pakartokite su kitomis skiltelėmis. Patogumas tame, kad nereikės lupti česnako ir jūsų rankos liks švarios.

oditele.blogspot.com

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis