Žagarėliai su varške

Štai ir sekmadienio desertas - kitokie žagarėliai.

Šių dienų skaitomiausi:
- Prastai išsimiegate, nepailsite? Sužinokite, kas ne taip jūsų miegamajame
- Kad erekcija džiugintų visada - 5 pagrindinės taisyklės
- Sezono favoritai. 10 daiktų, vertų atsidurti tavo spintoje
- Madingiausi 2015-ųjų kirpimai įvairaus ilgio plaukams
- Vanduo su citrina rytais: kuo tai naudinga?
- Plovas su kiaulienos sprandine

Ingredientai:

200 g riebesnės varškės;
200 g grietinės (liesesnės);
4 kiaušiniai;
130 g cukraus;
1 arbatinis šaukštelis vanilinio cukraus;
žiupsnelis cinamono;
1 valgomasis šaukštas degtinės;
šlakelis romo esencijos;
~ 4-5 stiklines miltų (jeigu tešla lipa prie rankų dėti daugiau);
cukraus pudra apibarstymui;
augalinis aliejus kepimui.

Gaminame

1. Varškę ištriname su cukrumi, dedame grietinę, kiaušinius, romo esenciją, degtinę, vanilinį cukrų ir cinamoną. Gerai išmaišome.

2. Į tešlą beriame miltus. Miltų reikia tiek, kad minkant tešla nebeliptų prie rankų. Suminkytą tešlą dedame pusvalandžiui į šaldytuvą.

3. Miltais pabarstome paviršių, ant kurio kočiosime tešlą. Iš atvėsintos tešlos kočiojame 0,5 cm storumo lakštą, supjaustome jį trikampėmis ar keturkampėmis juostelėmis, įpjauname kiekvienos juostelės vidų ir vieną juostelės galą ištraukiame per tą įpjovą.

4. Puode įkaitiname augalinį aliejų ir kepame po kelis žagarėlius vienu metu, kol gražiai apskrus. Iškepę žagarėliai dedami ant popierinės servetėlės, kad susigertų aliejus. Dar šilti žagarėliai pabarstomi cukraus pudra.

Skanaus!

patarimupasaulis.lt


Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis