Ingredientai (4-5 porcijoms):
800 g varškės (sausesnės, ne iš pakelių);
2 didesni kiaušiniai;
~ 300 g miltų;
miltų pabarstymui;
druskos.
Kaip gaminti
1. Varškę gerai ištriname dubenyje, įmušame kiaušinius, išmaišome šaukštu ir dedame miltus. Užminkome tešlą.
2. Tešlos gabalą apvoliojame miltuose. Atgnybiame dalį tešlos ir tarp delnų formuojame 3-4 cm skersmens ritinėlius, kuriuos taip pat apvoliojame miltuose ir supjaustome 1 cm griežinėliais (arba galima iškočioti 1 cm storio lakštą ir supjaustyti jį kvadratėliais ar juostelėmis). Norintieji įdomesnės formos tinginukus gamina tešlos gabalėlį spausdami į smulkios tarkos vidinę pusę.
3. Tinginukus dedame į užvirintą pasūdytą vandenį ir verdame apie 8 minutes.
Tinginukai patiekiami su sviesto - grietinės padažu. Į padažą dar įpilu šlakelį vandens, kuriame virė tinginukai, kad nebūtų labai tirštas.
P.S. Nuo pietų stalo dar liko tinginukų? Nieko tokio.., pakepinti svieste jie dar skanesni.
Pildykite anketą ir skaitykite žurnalą „Moteris“! 3 laimėtojams dovanosime 3 mėn. prenumeratą.