Sluoksniuotos tešlos obuolių pyragas

Skanus ir kvapnus desertas.

Populiariausi straipsniai:
- Jų stilių seka visas pasaulis. Kaip rengiasi garsiausios madų blogerės?
- Rytų horoskopas šiai savaitei: kaupkite jėgas svarbioms permainoms
- Salierų sultys - ir lieknėjimui, ir sveikatos stiprinimui
- Blogiausios Zodiako ženklų savybės
- Skanūs tinginukai

Reikės:

1 kg obuolių
50g sviesto
4 v.š. cukraus
1 a.š. malto cinamono
2 lakštų sluoksniuotos tešlos
1 trynio
1 a.š. cukraus
1 a.š. vandens

* Obuolius nulupkite, išimkite sėklas ir supjaustykite maždaug 1 cm storio skiltelėmis.

* Ant vidutinės ugnies keptuvėje išlydykite sviestą, supilkite cukrų, cinamoną ir pakepkite 2-3 minutes. Sudėkite obuolius ir, karts nuo karto maišydami, kepkite maždaug 5-7 minutes, kad obuoliai suminkštėtų, bet nebūtų sukritę. Nuimkite nuo ugnies ir palikite, kad atvėstų.

* Perlenkite vieną tešlos lakštą per pusę ir per sulenkimą kas 1 cm įstrižai įpjaukite. Į kepimo skardą ištieskite kepimo popierių ir ant jo padėkite kitą tešlos lakštą. Ant lakšto sudėkite obuolius, palikdami 1-2 cm nuo kraštų. Sumaišykite trynį, cukrų ir vandenį ir patepkite šiuo mišiniu kraštą – tai padės tešlos lakštams sulipti. Užklokite obuolius kitu tešlos lakštu su įpjovomis, ir aptepkite tešlą likusiu kiaušinio mišiniu. Jei norite, peiliu tešlos kraštuose padarykite įpjovimus - iškepęs pyragas gražiau atrodys.

* Kepkite orkaitėje 220°C, kol pyragas taps gražios rusvai auksinės spalvos. Skanaus!

Gaminimo eiga:


P.S. Obuolius kepinant pagal recepte nurodytą laiką, lieka daug skysčio, todėl dedant obuolius ant tešlos ir kepant jis išbėga. Antrą kartą kepdama pyragą obuolius kepinau tol, kol cukrus ėmė lydytis į karamelę ir obuoliai ja aplipo. Tik obuolius reikėtų imti kietesnius ir truputį storiau pjaustyti. Kepant niekas neišbėgo ir pyragas išėjo labai skanus.



Pildykite anketą ir skaitykite žurnalą „Moteris“! 3 laimėtojams dovanosime 3 mėn. prenumeratą.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis