Gardžiausias šiupininės sriubos receptas

Sriuba išėjo tiesiog fantastiška. Tokiomis dienomis labai sotus ir šildantis patiekalas. Vandens kiekį žiūrėkite pagal tai, kokio tirštumo sriubos norite.

Reikės:


1,2 l vandens

100 g virtų arba konservuotų pupelių

2 bulvės

2 morkos

1 didelis svogūnas

2-3 česnako skiltelės

1 raudonoji paprika

3 rūkytos dešrelės

1 didesnis marinuotas agurkas

300 ml trintų pomidorų savo sultyse arba naminio pomidorų padažo

1 v.š. citrinos sulčių

druskos

pipirų

provanso žolelių mišinio


Kaip gaminti


* Bulves nuskutame, supjaustome kubeliais, beriame į puodą su vandeniu ir verdame. Kol verda bulvės, svogūną nelabai smulkiai supjaustome, morką sutarkuojame burokine tarka, papriką supjaustome šiaudeliais ir viską kepame keptuvėje.


* Kai daržovės suminkštėja, sudedame griežinėliais supjaustytas dešreles ir dar keletą minučių pakepiname. Galiausiai supilame pomidorų padažą, suberiame prieskonius, susmulkintą česnaką, patroškiname apie 2 min. ir viską sudedame į puodą su bulvėmis.


* Supilame citrinos sultis, sudedame smulkiai supjaustytą agurką, suberiame pupeles. Jei trūksta, įdedame dar prieskonių. Sriubą užviriname, paverdame 5 min. ir nukeliame nuo ugnies. Skanaus!


aj-receptai.blogspot.com


Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis