Reikės:
1,2 l vandens
100 g virtų arba konservuotų pupelių
2 bulvės
2 morkos
1 didelis svogūnas
2-3 česnako skiltelės
1 raudonoji paprika
3 rūkytos dešrelės
1 didesnis marinuotas agurkas
300 ml trintų pomidorų savo sultyse arba naminio pomidorų padažo
1 v.š. citrinos sulčių
druskos
pipirų
provanso žolelių mišinio
Kaip gaminti
* Bulves nuskutame, supjaustome kubeliais, beriame į puodą su vandeniu ir verdame. Kol verda bulvės, svogūną nelabai smulkiai supjaustome, morką sutarkuojame burokine tarka, papriką supjaustome šiaudeliais ir viską kepame keptuvėje.
* Kai daržovės suminkštėja, sudedame griežinėliais supjaustytas dešreles ir dar keletą minučių pakepiname. Galiausiai supilame pomidorų padažą, suberiame prieskonius, susmulkintą česnaką, patroškiname apie 2 min. ir viską sudedame į puodą su bulvėmis.
* Supilame citrinos sultis, sudedame smulkiai supjaustytą agurką, suberiame pupeles. Jei trūksta, įdedame dar prieskonių. Sriubą užviriname, paverdame 5 min. ir nukeliame nuo ugnies. Skanaus!