Skaitomiausi šių dienų straipsniai:
- Tvarkome antakius: septynios moterų klaidos
- Stiliaus gidas: kaip vilkėti langelius?
- Astrologė Rita: jaunatis ne visiems žada būti maloni
- Kaip išvengti pelėsio vonioje?
- Šiupininė sriuba
Keturioms porcijoms reikės:
400 g varškės
150 g morkų
4 kiaušinių
75 g sviesto
3 v. š. cukraus
4 v. š. manų kruopų
1 a. š. kepimo miltelių
džiūvėsėlių ir sviesto formai patepti
Kaip gaminti
* Kiaušinius išplakame su cukrumi. Sudedame pertrintą per sietelį varškę. Supilame išlydytą sviestą ir viską gerai išmaišome. Morkas sutarkuojame smulkia bulvių tarka (kaip bulviniams blynams). Įmaišome jas į varškės masę. Suberiame manus ir kepimo miltelius.
* Kepimo formą (aš naudojau keturias mažas) patepame sviestu ir apibarstome džiūvėsėliais. Iškrečiame ir išlyginame tešlą.
* Kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie pusvalandį (jei kepam vienoje didėlėje formoje, tai ilgiau ~ 45 min).
Skanaus!
Sužinokite portalo naujienas pirmieji ir skaitykite žurnalą "Moteris"! Trims portalo skaitytojams, užpildžiusiems anketą, dovanosime 3 mėn. žurnalo "Moteris" prenumeratą.
Skaitykite Moteris.lt naujienas ir savo išmaniajame telefone. Parsisiųsti programėles: „iPhone“; „Android“. Sekite mūsų naujienas ir Facebooke!