Matavimui naudojama 200 ml stiklinė
250 g varškės
0,5 stiklinės cukraus
1 kiaušinis
7 v.š. pieno
5 v.š. aliejaus
2 a.š. krakmolo
2 a.š. kepimo miltelių
1 a.š. vanilinio cukraus
3 stiklinės miltų
aliejaus kepimui
Kaip gaminti
* Viską plakame mikseriu. Kiaušinį išplakame su cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Supilame į varškę kartu su pienu, išplakame. Sumaišome miltus, krakmolą, kepimo miltelius. Suberiame į varškės masę ir viską nedideliu greičiu išplakame antgaliu tešlai. Supilame aliejų. Gausime purią, šiek tiek prie rankų limpančią tešlą.
* Imame gabaliuką tešlos, iškočiojame piršto storio virvutę ir sujungiame į žiedelį. Aš, kad pagreitinčiau procesą, įbėriau į tešlą dar miltų, pabarsčiau stalą miltais, iškočiojau 1,5 cm. storio lakštą ir dviejų skirtingų dydžių stiklinėmis spaudžiau spurgas.
* Kepame įkaitintame aliejuje, kol gražiai apskrunda. Nepamirštame įmesti bulvės gabalėlį, kad spurgos neprisigertų aliejaus. Skanaus.
Sužinokite portalo naujienas pirmieji ir skaitykite žurnalą "Moteris"! Trims portalo skaitytojams, užpildžiusiems anketą, dovanosime 3 mėn. žurnalo "Moteris" prenumeratą.
Skaitykite Moteris.lt naujienas ir savo išmaniajame telefone. Parsisiųsti programėles: „iPhone“; „Android“. Sekite mūsų naujienas ir Facebooke!