Duona su keptais svogūnais, saulėgrąžomis ir moliūgų sėklomis

Iš tiesų paprastas duonos receptas ir su daug galimų variantų, t.y. galite dėti įvairių sėklų pagal savo skonį, keisti dalį miltų ruginiais miltais ir pan. Duonelė labai skani tiek vieną valgyti, tiek pasidaryti mėgstamą sumuštinį.

Skaitomiausi šių dienų straipsniai:
- 8 populiarūs mados mitai, kuriuos seniai laikas pamiršti
- Fengšui: kokį poveikį mums daro paveikslai, medžioklės trofėjai ir kiti interjero akcentai?
- Šiaurietiška dieta – sveikiausia ir efektyviausia pasaulyje
- Jean Harlow - sekso bomba, kurią pražudė religinga motina
- Karamelinis obuolių pyragas

Reikės:

290 g miltų;
40 g sėklų, t.y. saulėgrąžų ir moliūgų sėklų;
10 g alyvuogių aliejaus;
190 g šilto vandens;
5 g druskos;
3 g sausų mielių;
pusę didelio svogūno;
gabalėlio sviesto.

Kaip gaminti

1. Smulkiai supjaustykite svogūną. Keptuvėje išlydykite gabalėlį sviesto, sudėkite svogūną ir kepkite, kol gražiai apkeps iki gintarinės spalvos.

2. Į dubenį sudėkite miltus, sėklas, druską, mieles ir svogūną. Supilkite aliejų, vandenį ir minkykite tešlą apie 15 min.

3. Kepimo formą išklokite kepimo popieriumi, dėkite tešlą ir palikite valandai ar dviems šiltoje vietoje.

4. Prieš pašaunant į orkaitę, kepaliuką įpjaukite šiek tiek ir kepkite 240 laipsnių įkaitintoje 10 min. Po to sumažinkite kaitrą iki 210 laipsnių ir kepkite 35 - 40min.

5. Kad plutelė būtų minkštesnė, išėmus iš orkaitės, apipurškite vandeniu ir palikite atvėsti.

P.S. nurodytas yra pusei porcijos. Jei norėsite didesnio kepalėlio, kiekį padvigubinkite.

Skanaus!

oditele.blogspot.com nuotr.

Sužinokite portalo naujienas pirmieji ir skaitykite žurnalą "Moteris"! Trims portalo skaitytojams, užpildžiusiems anketą, dovanosime 3 mėn. žurnalo "Moteris" prenumeratą.

Skaitykite Moteris.lt naujienas ir savo išmaniajame telefone. Parsisiųsti programėles: „iPhone“; „Android“. Sekite mūsų naujienas ir Facebooke!

patarimas: būtinai stebėkite kepimo laiką ir sumažinkite orkaitės laipsnius, jei pradės labai skrusti.

oditele.blogspot.com

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis