Skaitomiausi šių dienų straipsniai:
- 8 populiarūs mados mitai, kuriuos seniai laikas pamiršti
- Fengšui: kokį poveikį mums daro paveikslai, medžioklės trofėjai ir kiti interjero akcentai?
- Šiaurietiška dieta – sveikiausia ir efektyviausia pasaulyje
- Jean Harlow - sekso bomba, kurią pražudė religinga motina
- Karamelinis obuolių pyragas
Reikės:
290 g miltų;
40 g sėklų, t.y. saulėgrąžų ir moliūgų sėklų;
10 g alyvuogių aliejaus;
190 g šilto vandens;
5 g druskos;
3 g sausų mielių;
pusę didelio svogūno;
gabalėlio sviesto.
Kaip gaminti
1. Smulkiai supjaustykite svogūną. Keptuvėje išlydykite gabalėlį sviesto, sudėkite svogūną ir kepkite, kol gražiai apkeps iki gintarinės spalvos.
2. Į dubenį sudėkite miltus, sėklas, druską, mieles ir svogūną. Supilkite aliejų, vandenį ir minkykite tešlą apie 15 min.
3. Kepimo formą išklokite kepimo popieriumi, dėkite tešlą ir palikite valandai ar dviems šiltoje vietoje.
4. Prieš pašaunant į orkaitę, kepaliuką įpjaukite šiek tiek ir kepkite 240 laipsnių įkaitintoje 10 min. Po to sumažinkite kaitrą iki 210 laipsnių ir kepkite 35 - 40min.
5. Kad plutelė būtų minkštesnė, išėmus iš orkaitės, apipurškite vandeniu ir palikite atvėsti.
P.S. nurodytas yra pusei porcijos. Jei norėsite didesnio kepalėlio, kiekį padvigubinkite.
Skanaus!
Sužinokite portalo naujienas pirmieji ir skaitykite žurnalą "Moteris"! Trims portalo skaitytojams, užpildžiusiems anketą, dovanosime 3 mėn. žurnalo "Moteris" prenumeratą.
Skaitykite Moteris.lt naujienas ir savo išmaniajame telefone. Parsisiųsti programėles: „iPhone“; „Android“. Sekite mūsų naujienas ir Facebooke!
patarimas: būtinai stebėkite kepimo laiką ir sumažinkite orkaitės laipsnius, jei pradės labai skrusti.
oditele.blogspot.com