Šių dienų skaitomiausi straipsniai:
- Beprotiškai populiari sulčių dieta - ar ji tikrai veiksminga? RECEPTAS
- Augalai pagal Zodiaką - kuriuos išsirinkti, kad taptų teigiamos energijos šaltiniu
- Ką išduoda akių spalva?
- Slidinėti su vaiku? Įmanoma!
- Alfa ar omega - kaip atpažinti vyrus
- Varškinės spurgos "Žiedeliai"
Paruošimo laikas - 5 min.
Kepimo/ virimo laikas - 55 min.
Porcijos: 4
Reikia:
• 650-700 g vištienos filė be odelių
• šviežiai maltų 5 pipirų mišinio ir druskos
• 1 didelis arba 2 maži baltieji svogūnai (apie 150 g)
• 4 smulkintos česnako skiltelės
• 140 g konservuotų kukurūzų
• 250 g konservuotų baltųjų pupelių (skardinės)
• 500 ml vištienos sultinio
• džiovintų arba šviežių, stambių petražolių
• šaukšto smulkintų krapų
• žiupsnelio smulkintos aitriosios paprikos
• 1/2 stiklinės grietinės arba grietinėlės
• 1 v.š. kukurūzų krakmolo (padažui sutirštinti)
• gabalėlio sviesto ir tyro alyvuogių aliejaus (kepimui)
Recepto eiga:
* Paukštieną supjaustykite kubeliais, įtrinkite druska ir pipirais. Keptuvėje įkaitinkite sviestą ir alyvuogių aliejų. Apkepinkite mėsą, tada išimkite ją iš keptuvės ir sudėkite ant popierinio rankšluosčio.
* Smulkiai supjaustykite svogūną ir troškinkite sviesto ir aliejaus mišinyje, ant silpnos ugnies, apie 20 minučių, kol paruduos. Sudėkite česnaką, pupeles (nusausintas), kukurūzus, petražoles, krapus ir čili. Pakepinkite kokias 5-7 minutes.
* Sudėkite vištienos ir supilkite vištienos sultinio. Ant silpnesnės ugnies troškinkite apie 20 minučių, arba kol didžioji dalis sultinio beveik išgaruos. Tada sudėkite grietinę, krakmolo ir gerai išmaišykite. Pakaitinkite dar kelias minutes. Galite patiekti su ryžiais arba kuskusu.
Sužinokite portalo naujienas pirmieji ir skaitykite žurnalą "Moteris"! Trims portalo skaitytojams, užpildžiusiems anketą, dovanosime 3 mėn. žurnalo "Moteris" prenumeratą.
Skaitykite Moteris.lt naujienas ir savo išmaniajame telefone. Parsisiųsti programėles: „iPhone“; „Android“. Sekite mūsų naujienas ir Facebooke!