Kibinai

Turbūt daugelis turite savo kibinų receptą. Kas dar neradote labiausiai patinkančio, siūlau pamėginti manąjį.

Šių dienų populiariausi straipsniai:
- Nuo kokių moterų vyrai bėga
- 50 pilkų atspalvių tavo spintoje
- Ricinos aliejus – natūrali pagalba plaukams, odai, nagams
- Frankas Sinatra – auksinio balso mergišius, draugavęs su mafija
- Medis ar metalas - kas energetiškai virtuvėje geriau?
- Pyragėliai su sūrio, varškės, špinatų bei česnakų įdaru

Apie 15 kibinų

Tešlai:

150 g sviesto
110 g grietinės
2 kiaušiniai
1 a.š. cukraus
0,3 a.š. druskos
350-400 g miltų

Įdarui:

350-400 g smulkiai pjaustytos mėsos arba faršo (aš visada naudoju kalakutienos faršą)
1 didelis svogūnas
2 česnako skiltelės
druskos
pipirų
raudonėlio, rozmarino ar kt. žolelių
100 ml. kefyro
kiaušinio aptepimui (galite pasilikti truputį nuo tešlos kiaušinių)

Kaip gaminti

* Tešla. Sviestą supjaustome mažais gabaliukais, sumaišome su 350 gr. miltų ir rankomis triname, kol sviestas visiškai susitrina su mitais - gauname birų mišinį. Dubenėlyje išplakame kiaušinius su druska ir cukrumi, sumaišome juos su grietine, ir pilame viską į turimą birų mišinį. Maišome šaukštu, kol galėsime minkyti. Išminkome viską, kol gausime minkštą, elastingą, bet prie rankų nelimpančią tešlą (jei reikia - įberkite dar miltų, bet nepadauginkite; man užteko 50 gr.). Pastatome tešlą 30 min. į šaldyuvą.

* Įdaras. Svogūną ir česnaką susmulkiname. Visus produktus sumaišome. Formuojame kibinus ir kepame 200 °C orkaitėje apie 30-40 min., kol gražiai paruduoja. Skanaus!

P.S. Šį kartą pusę kibinų dariau su daržovių įdaru - patroškinau kopūstą, morkas, svogūną, česnaką, prieskonius. Irgi labai skanu!

aj-receptai.blogspot.com

Sužinokite portalo naujienas pirmieji ir skaitykite žurnalą "Moteris"! Trims portalo skaitytojams, užpildžiusiems anketą, dovanosime 3 mėn. žurnalo "Moteris" prenumeratą.

Skaitykite Moteris.lt naujienas ir savo išmaniajame telefone. Parsisiųsti programėles: „iPhone“; „Android“. Sekite mūsų naujienas ir Facebooke!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis