Skaitomiausi šių dienų straipsniai:
- V. Baublienė: grožio peilis ir aš - pamokanti istorija
- Efektyviam vėžio gydymui - patvoryje auganti nuodinga žolė
- Kodėl vienas kito negirdime?
- Grožio dosjė. R. Dominaitytė išbandė tarp Kauno aktorių populiarų receptą
- Kokosiniai pyragėliai
Reikės:
200 g margarino arba sviesto
1 stiklinė (200 ml) cukraus
2 kiaušiniai
1 a.š. sodos arba kepimo miltelių (sodą nugesinti actu)
3-4 stiklinės miltų
500 ml uogienės
Kaip gaminti
1. Margariną ar sviestą išlydyti.
2. Į išlydytą sviestą ar margariną sudėti stiklinę cukraus.
3. Įmušti kiaušinius.
4. Sudėti sodą. Ir viską gerai išmaišyti.
5. Tada suberti miltus ir suminkyti į vienalytę masę.
6. Iškloti skardą tešla ir uždėti uogienę, ant viršaus vėl sudėti arba užtarkuoti (palaikytą šaldytuve ar trumpam šaldiklyje) tešlą.
7. Kepti iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30-40 min.
P.S. Geriausia naudoti rūgštesnę uogienę tokią kaip slyvų, juodųjų serbentų ar galite patarkuoti obuolių ir juos sumaišyti su cinamonu. Taip pat labai skaniai gaunasi.:))
Skanaus!