Populiariausi šių dienų straipsniai:
- Aleksandras Demjanenka: Šuriko prakeikimas ir gyvenimo saulėlydis skurde
- Pratimai kaklui pratempti
- V. Baublienė: grožio peilis ir aš - pamokanti istorija
- Startuoja projektas „Įkvėpta pokyčiams“ - dalyvauk ir pasikeisk!
- Plokštainis (trupininis pyragas)
Reikės:
500 g jautienos faršo;
1 didelio svogūno;
3 skiltelių česnako;
1 didelės morkos;
4 nedidelių bulvių;
1 kiaušinio;
2 batono riekelių;
40 ml pieno;
žiupsnelio šv. petražolių;
žiupsnelio dž. raudonėlio;
druskos, juodųjų pipirų.
Kaip gaminti
1. Batono riekeles suplėšykite gabalėliais, užpilkite pienu ir rankomis "sumaigykite", kad susigertų pienas.
2. Į dubenį sudėkite batoną, faršą, smulkiais kubeliais pjaustytą svogūną, išspaustas česnako skilteles, per burokinę tarką sutarkuotas morkas ir bulves, įmuškite kiaušinį, suberkite smulkintas šv.petražoles, raudonėlį, pagardinkite druska, juodaisiais pipirais ir viską gerai išminkykite.
3. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi, iš paruošto faršo suformuokite "kepaliuką" ir kepkite 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 50 min. arba tol, kol iškeps.
4. Patiekite su salotomis ar mėgstamu padažu. Skanaus.
Patarimas: jei mėgstate "riebesnį" zuikį, dėkite kiaulienos ir jautienos faršą santykiu 1:1.
Daugiau nei pusę laiko zuikį kepiau pridengus folija.
Sužinokite portalo naujienas pirmieji ir skaitykite žurnalą "Moteris"! Trims portalo skaitytojams, užpildžiusiems anketą, dovanosime 3 mėn. žurnalo "Moteris" prenumeratą.
Skaitykite Moteris.lt naujienas ir savo išmaniajame telefone. Parsisiųsti programėles: „iPhone“; „Android“. Sekite mūsų naujienas ir Facebooke!