Populiariausi savaitės tekstai:
- Aleksandras Demjanenka: Šuriko prakeikimas ir gyvenimo saulėlydis skurde
- V. Baublienė: grožio peilis ir aš - pamokanti istorija
- Savaitės ikona. Ko niekada nevilkėtų A. Jagelavičiūtė?
- Startuoja projektas „Įkvėpta pokyčiams“ - dalyvauk ir pasikeisk!
- Efektyviam vėžio gydymui - patvoryje auganti nuodinga žolė
- Grožio dosjė. R. Dominaitytė išbandė tarp Kauno aktorių populiarų receptą
- Grikių salotos
Reikės:
300 ml vandens
4–5 kiaušinių
110 g sviesto
150 g miltų
žiupsnio druskos
1 šaukštelio cukraus
1 l ar daugiau rapsų aliejaus kepti
Spurgoms gardinti:
4–5 šaukštų cukraus
1 nubraukto šaukšto cinamono
50 g šokolado
50 ml plakamosios grietinėlės
Kaip gaminti
1. Sviestą supjaustome nedideliais gabaliukais. Į puodelį supilame vandenį, suberiame druską, cukrų ir sviesto gabaliukus, pradedame kaitinti.
2. Į kitą dubenį persijojame miltus, kad būtų puresni.
3. Kai vandens paviršius puodelyje pradės judėti, suberiame miltus ir maišome, kol viskas sušoks į vientisą masę ir ji atlips nuo puodo sienų.
4. Išjungiame kaitrą, tešlą išimame ir padedame ant didesnės lėkštės, kad greičiau atvėstų.
5. Į pravėsusią, bet dar šiltą tešlą vieną po kito elektriniu plakikliu įplakame kiaušinius. Turi išeiti riebios grietinės konsistencijos masė.
6. Tešlą sukrėskite į konditerinį švirkštą dantytu antgaliu.
7. Į puodą supilame aliejų ir pradedame kaitinti. Aliejus turi būti karštas, bet jokiu būdu ne smilkstantis. Jei įmestas baltos duonos gabaliukas pradeda burbuliuoti ir paruduoja jums suskaičiavus iki penkiolikos – aliejus tinkamas.
8. Į įkaitusį aliejų konditeriniu švirkštu spaudžiame juosteles ar burbuliukus. Spurgos iškepa greitai, tai suprasite pagal jų spalvą.
9. Iš aliejaus ištrauktas spurgas dėkite ant popierinio rankšluosčio, kad jis sugertų aliejaus perteklių.
10. Spurgas pavoliokite cinamoniniame cukruje ar ragaukite pamirkę ištirpintame ir su grietinėle sumaišytame šokolade.
„iPhone“; „Android“. Sekite mūsų naujienas ir Facebooke!